Očuvanje tradicionalne obitelji: Meloni zabranila istospolnim parovima registriranje djece u Milanu
24. ožujka 2023.

Talijanska vlada naložila je milanskom gradskom vijeću da prestane registrirati djecu istospolnih parova. Naime, gradonačelnik Milana Giuseppe Sala 2018. omogućio je da se djeca istospolnih parova neovisno registriraju.

Italija je legalizirala istospolne građanske zajednice 2016. pod vladom lijevog centra. No, zakon nije dao pravo posvajanja istospolnim parovima. Protivnici zakona isticali su da bi to poticalo surogatstvo, koje je ilegalno u Italiji. Rasprava je ostavila regulatorni vakuum oko nekoliko aspekata LGBT obiteljskog života, uključujući posvajanje. Stoga su neki lokalni vođe, uključujući gradonačelnika Milana lijevog centra, odlučili da će se djeca istospolnih parova upisivati neovisno, prenosi BBC.

>Meloni protiv rodne ideologije: Biti muškarac ili žena ukorijenjeno je u onome što jesmo
>Industrija komercijalnog surogatstva u porastu: Sve veći broj istospolnih parova i samaca traži načine za dobiti djecu

Gradonačelnik Sala sada je objavio da je morao prekinuti tu praksu nakon što mu je ministarstvo unutarnjih poslova poslalo pismo u kojem ističu da je potrebno odobrenje najvišeg talijanskog suda za pravno priznavanje roditeljskog statusa.

U talijanskoj LGBT zajednici to je dovelo do rastućeg osjećaja frustracije te su u subotu prosvjedovali protiv zabrane Vlade u Milanu. Trenutačno je zakonom priznat samo jedan roditelj.

Očuvanje tradicionalne obitelji

Talijanski Senat također je ovog tjedna odbacio prijedlog standardizirane europske potvrde o roditeljstvu koja bi bila priznata u svih 27 država članica EU-a.

>Što je buduća premijerka Italije Giorgia Meloni govorila o pobačaju, a što o LGBT agendi?

Talijanska premijerka Giorgia Meloni, izabrana u rujnu prošle godine, zagovornica je tradicionalne obitelji i kršćanskih vrijednosti, a protivi se “rodnoj ideologiji” i sve jačem LGBT lobiju. Nedavno je u intervjuu za Graziu, komentirajući istospolne parove s djecom, koje talijanski zakon ne poznaje, kazala da svako dijete ima pravo na majku i oca. Surogatstvo  je usporedila s “ropstvom”, dodavši da se korištenje ženskog tijela na takav način nikada neće smatrati napretkom.

Prije nego što je došla na vlast, predložila je zakon kojim bi surogatstvo talijanskih državljanki postalo univerzalni zločin, a to je još uvijek na dnevnom redu njezine stranke.

U intervjuu Meloni je također rekla da ljudi koji se poistovjećuju sa spolom drugačijim od onog koji im je pripisan rođenjem postaju žrtve ideologije. ”Biti muškarac ili žena ukorijenjeno je u onome što jesmo i ne može se promijeniti”, rekla je.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža