U ime obitelji

Objavljen spot Hoda za život iz Vinkovaca: Pogledajte prekrasne kadrove

Objavljen spot Hoda za život iz Vinkovaca: Pogledajte prekrasne kadrove

Na YouTube kanalu Hoda za život objavljen je spot s kadrovima Hoda u Vinkovcima koji se održao 20. svibnja. Pogledajte kako su Vinkovčani hodali za zakonsku i svaku drugu zaštitu nerođenog djeteta, njegove majke, oca i cijele obitelji.

Hrvatska već osmu godinu za redom miroljubivim hodom daje podršku nerođenima, a geslo ovogodišnjeg Hoda je: „Ne zaustavljaj otkucaje moga srca! Samo daj mi ljubav…“. Pjesmu izvode Ante Cash & Gidra (Connect). Do sada su održani Hodovi u Slavonskom Brodu i Imotskom 6. svibnja, u Zadru i Osijeku 13. svibnja te 20. svibnja u Zagrebu i Vinkovcima.

>Za vas smo izabrali najljepše fotografije s Hoda za život u Zagrebu i Vinkovcima

A Hod za život u Vinkovcima ima i jednu posebnost. Naime, program je bio popraćen zvukovima tamburice, a nakon programa i govora na vinkovačkom korzu ogromnim kolom.

Koordinator Hoda za život u Vinkovcima, profesor i otac petero djece Ivan Ćaleta u govoru je istaknuo sljedeće:

“Dragi ljudi, znanost je potvrdila da ljudsko srce počinje kucati 18. dana od začeća! Roditelji često još ni ne znaju da su stvorili novi život, a on već daje znak svog postojanja. I to tako velik i snažan. Svima je jasno da je pravo na život temeljno ljudsko pravo! Zamolit ću vas za kratku tišinu, poslušat ćemo zvuk života nerođenog djeteta u utrobi majke…”

Hod za život, obitelj i Hrvatsku po gradovima, 2023. godine:

Slavonski Brod i Imotski – 06. svibnja 2023.
Osijek i Zadar – 13. svibnja 2023.
Vinkovci i Zagreb – 20. svibnja 2023.
Varaždin, Knin i Metković – 03. lipnja 2023.
Sisak, Rijeka i Split – 17. lipnja 2023.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE