U ime obitelji

Novo ‘dostignuće’ u Kanadi: Liječnička komora traži eutanaziju novorođenčadi

Novo ‘dostignuće’ u Kanadi: Liječnička komora traži eutanaziju novorođenčadi

Kanadska liječnička komora predložila je legalizaciju eutanazije novorođenčadi za koju se smatra da će imati kratak životni vijek.

Dr. Louis Roy iz Liječničke komore u Quebecu rekao je Posebnom zajedničkom odboru za medicinsku pomoć u umiranju da bi roditeljima trebalo omogućiti da dogovore smrt beba do godine dana starosti ako se smatra da će bebe imati “teške deformacije, vrlo ozbiljne i teške bolesti” i kratak očekivani životni vijek.

Kanada je legalizirala eutanaziju 2016. godine. Već je ukinut uvjet da osoba bude neizlječivo bolesna, a od 2023. eutanazija će se proširiti i na one za koje se smatra da imaju mentalne bolesti.

>Prof. Grbac: Pravo na ‘humanu smrt’?

Osim toga Komora zahtijeva da djeca između 14. i 17. godine, koja doživljavaju “sustavnu i
nepodnošljivu patnju”, mogu zatražiti svoju smrt uz pristanak roditelja ili staratelja.

“Eutanazija novorođenčadi je ubojstvo”

Krista Carr, izvršna potpredsjednica udruge za prava osoba s invaliditetom “Inclusion Canada”, nazvala je usmrćivanje dojenčadi koja ne mogu dati pristanak “ubojstvom”, rekavši da se liječnička predviđanja “prečesto temelje na diskriminirajućim pretpostavkama o životu s invalidnošću”.

>Papa Franjo o eutanaziji: Ako ubijamo s opravdanjem, na kraju ćemo sve više ubijati

Alex Schadenberg, izvršni direktor Koalicije za sprječavanje eutanazije, izjavio je: ”Nije riječ o mojoj autonomiji, mom izboru. Ako to mogu učiniti novorođenčetu, zašto ne bi mogli i nekome tko za to nikada nije pokazao nikakav interes, a sada boluje od Alzheimerove bolesti?”.

Dodao je: “Jednom kada se potpuno otvore vrata ubijanju bez pristanka, broj ljudi koji postaju podobni za ubojstvo eksponencijalno raste.”

>U Kanadi izdana knjiga aktivnosti i bojanaka za djecu o – eutanaziji

Eutanazija prihvaćena kao što prirodno i normalno

Časopis opće medicine The Lancet izvijestio da je sve veći broj smrti u Kanadi uslijed eutanazije i potpomognutog samoubojstva “brzo prihvaćen kao normalan”.

Profesor Trud Lemmens sa Sveučilišta u Torontu o širenju takozvane medicinske pomoći u umiranju u zemlji rekao je: ”Ono što je izvorno zamišljeno kao iznimna praksa u medicini brzo je postalo normalno. Čak i prije planiranog proširenja zakona na mentalno bolesne pacijente, već imamo zabrinjavajuće velik broj umrlih”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr