Novo ‘dostignuće’ u Kanadi: Liječnička komora traži eutanaziju novorođenčadi
26. studenoga 2022.

Kanadska liječnička komora predložila je legalizaciju eutanazije novorođenčadi za koju se smatra da će imati kratak životni vijek.

Dr. Louis Roy iz Liječničke komore u Quebecu rekao je Posebnom zajedničkom odboru za medicinsku pomoć u umiranju da bi roditeljima trebalo omogućiti da dogovore smrt beba do godine dana starosti ako se smatra da će bebe imati “teške deformacije, vrlo ozbiljne i teške bolesti” i kratak očekivani životni vijek.

Kanada je legalizirala eutanaziju 2016. godine. Već je ukinut uvjet da osoba bude neizlječivo bolesna, a od 2023. eutanazija će se proširiti i na one za koje se smatra da imaju mentalne bolesti.

>Prof. Grbac: Pravo na ‘humanu smrt’?

Osim toga Komora zahtijeva da djeca između 14. i 17. godine, koja doživljavaju “sustavnu i
nepodnošljivu patnju”, mogu zatražiti svoju smrt uz pristanak roditelja ili staratelja.

“Eutanazija novorođenčadi je ubojstvo”

Krista Carr, izvršna potpredsjednica udruge za prava osoba s invaliditetom “Inclusion Canada”, nazvala je usmrćivanje dojenčadi koja ne mogu dati pristanak “ubojstvom”, rekavši da se liječnička predviđanja “prečesto temelje na diskriminirajućim pretpostavkama o životu s invalidnošću”.

>Papa Franjo o eutanaziji: Ako ubijamo s opravdanjem, na kraju ćemo sve više ubijati

Alex Schadenberg, izvršni direktor Koalicije za sprječavanje eutanazije, izjavio je: ”Nije riječ o mojoj autonomiji, mom izboru. Ako to mogu učiniti novorođenčetu, zašto ne bi mogli i nekome tko za to nikada nije pokazao nikakav interes, a sada boluje od Alzheimerove bolesti?”.

Dodao je: “Jednom kada se potpuno otvore vrata ubijanju bez pristanka, broj ljudi koji postaju podobni za ubojstvo eksponencijalno raste.”

>U Kanadi izdana knjiga aktivnosti i bojanaka za djecu o – eutanaziji

Eutanazija prihvaćena kao što prirodno i normalno

Časopis opće medicine The Lancet izvijestio da je sve veći broj smrti u Kanadi uslijed eutanazije i potpomognutog samoubojstva “brzo prihvaćen kao normalan”.

Profesor Trud Lemmens sa Sveučilišta u Torontu o širenju takozvane medicinske pomoći u umiranju u zemlji rekao je: ”Ono što je izvorno zamišljeno kao iznimna praksa u medicini brzo je postalo normalno. Čak i prije planiranog proširenja zakona na mentalno bolesne pacijente, već imamo zabrinjavajuće velik broj umrlih”.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža