U ime obitelji

Novinar Jutarnjeg lista izmislio intervju sa Željkom Markić

Novinar Jutarnjeg lista izmislio intervju sa Željkom Markić

U subotu, 21.11., u Jutarnjem listu pod naslovom „Most bi trebao biti bliže HDZ-u a Kukuriku nedovoljno kažnjen“ (Tjedan u 10 pitanja) novinar Zlatko Šimić je objavio odgovore koje mu je ispred U ime obitelji – projekt Domovina putem e-maila dao odvjetnik Krešimir Planinić, predsjednik projekta Domovina, a ne dr. Željka Markić. Navodeći dr. Markić novinar Zlatko Šimić zapravo je stavio riječi jedne osobe u usta druge bez imalo sustezanja, samo zato da bi članak učinio senzacionalističkijim iako je za sva pitanja dr. Markić novinara Šimića uputila na Krešimira Planinića i jasno odbila dati intervju.

Tako je u navedenom članku neistinito i izmišljeno kako dr. Markić odgovara na pitanje, lažna je i izmišljena komunikacija s dr. Markić da je navodno u žurbi i ima sastanak, pa da iz tog razloga odgovara odvjetnik Planinić, a neistinito je i da bi postojao dogovor između novinara Šimića i dr. Markić o tome da odgovara na postavljena pitanja. Odgovori su bili točno preneseni, ali su lažno predstavili osobu koja je odgovarala na pitanja uz fotografiju dr. Željke Markić i Krešimira Planinića, tako zavaravajući javnost.

Članak možete pročitati ovdje:

tekst-jutarnji

“Naravno, rezultat je loš, no kako smo tek počeli djelovati i na tom političkom polju, veseli me da smo zacrtali put i okupili dobru ekipu po cijeloj Hrvatskoj koja želi dalje raditi”, odgovor je koji je novinar dobio od predsjednika U ime obitelji-projekt Domovina, a ne od dr. Markić.

Nakon zahtjeva za dematijem isti novinar objavljuje odgovor u kojem se opravdava iako je jasno kako je lažno stavio riječi jedne osobe u usta druge.

Odgovor na demantij možete pogledati ovdje:

tekst-jutarnji-1

Čini se kako je u novinarstvu ponekad želja za senzacionalizmom jača od pravila struke i profesionalnosti.