U ime obitelji

Nakon sramotne objave Rade Borić, Pupovčeve Novosti su zabrinute… za 300.000 HRK mjesečno ili?

Nakon sramotne objave Rade Borić, Pupovčeve Novosti su zabrinute… za 300.000 HRK mjesečno ili?

Tri dana nakon potresa, 25. ožujka zastupnica u skupštini Grada Zagreba Rada Borić, putem Facebooka pozvala je da se ne obnavljaju crkve pogođene potresom. Objavu je obrisala nakon kritika koje je doživjela, no nekoliko dana kasnije, 2. travnja tjednik Novosti SNV-a Milorada Pupovca tvrdi kako je Borić žrtva pandemije mržnje.

U tekstu koji potpisuje Tamara Opačić, a koji u samom početku zamjera premijeru Andreju Plenkoviću jer se nakon potresa državljanima obratio s “Hrvatice i Hrvati”, tvrdi se kako je desnica pozvala na obračun s “domaćim izdajnicima”.

Tu tvrdnju Opačić potkrepljuje citatima pitanja koje su uputili aktivist za ljudska prava i bivši potpredsjednik HHO-a, čelnik ogranka NHR-a u Splitu Martin Pauk, novinar Velimir Bujanec i zastupnik Željko Glasnović. Pupovčeve Novosti pandemiju mržnje vide u tome što su se mnogi upitali gdje su sada sve lijeve nevladine udruge na koje se troši javni novac u vrijeme kada BBB-ovci pomažu prenositi tek rođenu djecu iz oštećenih u neoštećene bolnice.

Pri tome tvrde kako je posebna žrtva gradska zastupnica Lijevog bloka Rada Borić, zato jer se nakon potresa založila za obnovu bolnica, a ne crkvi. Međutim, Novosti ne navode kako je Borić svoju objavu na Facebooku izbrisala i/li uklonila za javnost budući da se iz objave vidi kako Borić putem fotografije poručuje “Obnovimo bolnice, a ne crkve. Gradimo bolnice,a ne crkve”.

Podsjetimo, udruga U ime obitelji 2017. godine na konferenciji za novinare govorila je o zloupotrebi 3,2 milijuna proračunskog novca koji je Savjet za nacionalne manjine za 2016. dodijelio Srpskom narodnom vijeću za tiskanje tjednika Novosti u sklopu ostvarivanja kulturne autonomije nacionalnih manjina, što uključuje promicanje jezika, običaja i kulture manjinskih naroda.

Dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji naglasila je kako u kriterijima prema kojima je Savjet za nacionalne manjine dodijelio 31.819.500 kuna za projekte iz 2016. godine jasno stoji da je jedna od temeljnih zahtjeva za dodjelu sredstava promicanje vrednota ustavnog poretka Republike Hrvatske te unapređivanje tolerancije; dok je sankcija za udruge koji su svojim radom promicale netolerantnost prema drugim nacionalnim manjinama ili pripadnicima većinskog naroda obustava financiranja i gubitak prava na prijavu za sredstva Savjeta za nacionalne manjine na tri godine.

Izvor: narod.hr