U ime obitelji

Mladi škotski zaštitnici života dospjeli na naslovnice jer navodno uznemiruju i “ugrožavaju” duge

Mladi škotski zaštitnici života dospjeli na naslovnice jer navodno uznemiruju i “ugrožavaju” duge

Studenti zagovornici života sa sveučilišta Strathclyde (Škotska) postali su vijest nakon što im je njihova studentska udruga zabranila osnivanje službenog udruženja, piše spuc.org.uk.

Pokret Strathclyde muči se posljednje dvije godine kako bi bio službeno priznat, a sada je Udruga studenata sveučilišta Strathclyde (USSA) izglasala prijedlog o zabrani „skupina protiv prava na izbor“, izjavivši da oni uznemiruju studente i ugrožavaju njihov „slobodni prostor“.

Priču su preuzeli BBC, Times i drugi izvori. Novine Express objavile su priču s naslovom: „Sveučilište zabranilo skupinu zagovornika života, jer bi to ugrozilo slobodni prostor studentima s maternicama“.

Slučaj je prikazan i na BBC News-u Škotske, pri čemu je sociolog i bivši zastupnik parlamenta izrazio žaljenje zbog povećanja cenzure na sveučilišnim kampovima i branio pravo udruga za zaštitu života na slobodu govora.

Pokret Strathclyde izjavio je pak da je odluka povrijedila njihovo pravo na slobodu govora prema europskoj konvenciji o ljudskim pravima i zakleli su se da će se boriti protiv donesene odluke.

Jamie McGowan, student prava koji je član skupine, pritom je izjavio: „Vjerujemo da život započinje oplodnjom. To nije radikalno stajalište i sve što želimo je da nam se dopusti da govorimo o tome i dobijemo prigodu da ponudimo obrazloženje“.

Izvor: narod.hr/spuc.org.uk

Foto: spuc.org.uk