Ljevičarska provokacija: Kroz pro-life države postavljeni plakati s natpisima poput ‘Božji plan uključuje pobačaj’…
25. rujna 2023.

Ljevičarska aktivistička skupina “Shout Your Abortion” (“Razglasi svoj pobačaj”) postavila je šest jumbo plakata na Interstate 55 (međudržavnu cestu) koja se proteže kroz pet pro-life saveznih država. Put vodi do Illinoisa koji je pro-choice i gdje je pobačaj zaštićen.

Jumbo plakati na kojima velikim slovima piše: “Božji plan uključuje pobačaj” i “Pobačaj je u redu. Voljeni ste” postavljeni su na rutu koja vodi prema Illinoisu, državi koja jako podržava pobačaj. Ta cesta prolazi kroz pet država gdje je “pobačaj zabranjen u gotovo svim okolnostima”: Louisiana, Mississippi, Tennessee, Arkansas, Missouri.

Foto: NYT snimka zaslona

“Interstate 55 prevozi desetine tisuća osoba koje traže pobačaj iz južnih država u Illinois, gdje je pobačaj legalan. I-55 prekriven je užasnim, sramotnim reklamnim panoima. @ShoutYrAbortion postavio je 6 dobrih, kako bi pokazao ljubav i potvrdu onima koji putuju”, napisala je izvršna direktorica Shout Your Abortion Amelia Bonow na svom X profilu.

>Bivša direktorica klinike za pobačaje govorit će na Hodu za život: ‘Gledala sam kako se fetus borio za život protiv instrumenta za pobačaj’

“Jako smo ponosni na ove billboarde. Ako ih vidite na I-55, slikajte i javite nam. Sretno svima koji danas pobace!”, objavljeno je na X-u skupine “Shout Your Abortion”.

Bonow je za The Washington Post rekla kako je “stvarno dobar osjećaj pomisliti da smo nekome mogli samo malo olakšati iskustvo”, prenosi Daily Wire.

Pobačaja se sjeća s ‘neizrecivom razinom zahvalnosti’

Još 2018. ova ljevičarska aktivistica objasnila je zašto je pomogla u pokretanju pokreta “Shout Your Abortion”

“Kad sam saznala da je Zastupnički dom glasao za uskraćivanje financiranja Planned Parenthooda, nekako sam se rasplela,” rekla je Bonow u časopisu Oprah Winfrey “Oprah” u srpnju 2018.

“Otvorila sam Facebook i, bez razmišljanja, napisala: ‘Prije godinu dana, imala sam pobačaj u Planned Parenthoodu… i sjećam se ovog iskustva s gotovo neizrecivom razinom zahvalnosti.’ 153 riječi nakon, stisnula sam ‘objavi’ i sve se promijenilo.”

>Protokol poništenja utjecaja tablete za pobačaj od 2012. spasio 4 000 života

“… nakon glasovanja u Zastupničkom domu, sinulo mi je da se u vrijeme kada sam govorila o pravima na pobačaj zapravo nisam pozivala na vlastito iskustvo”, nastavila je. “Na nekoj razini, internalizirala sam stigmu – iako me iskreno nije bilo sram. Zašto se onda skrivati? Nije mi bilo u naravi otkriti nešto tako osobno na internetu.”

Njena prijateljica, Lindy West, vidjela je objavu na Facebooku, i stavila je na Twitter s opisom “Ne šapći, #ShoutYourAbortion”. Pokret je potaknuo Hollywood, uključujući glumice Lizz Winstead i Sarah Silverman koje su promovirale zabavu “Stand Up for Shout Your Abortion” u Los Angelesu.

Možda će vas zanimati

Godina dana od ukidanja Roe vs. Wade: Gase se klinike za pobačaje, države postaju pro life; broj rođenih raste

Godina dana od ukidanja ustavne zaštite pobačaja u SAD-u

Uz pitanja morala kada je riječ o pobačaju, studija iz 2018. objavljena u British Journal of Psychiatry koja je ispitala približno 160 000 žena koje su bile podvrgnute pobačaju, navodi: “Žene koje su se podvrgnule pobačaju imale su 81% veći rizik od mentalnih zdravstvenih problema, a pokazalo se da se gotovo 10% incidencije problema s mentalnim zdravljem može pripisati pobačaju.”

Stroži zakoni koji štite nerođenu djecu, posebno na jugu, stupili su na snagu nakon poništenja Roe v. Wade.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža