LGBT aktivisti pritišću Disney jer se nije dovoljno protivio zakonu koji zabranjuje provođenje LGBT agende nad djecom
22. ožujka 2022.

Senat u Floridi, zakonodavno tijelo kojim dominiraju Republikanci, nedavno je usvojio zakon o zabrani poučavanja o seksualnoj orijentaciji i rodnom identitetu od vrtića do trećeg razreda. Tim je zakonom onemogućena LGBT agenda, aktivizam i rodna ideologija nad djecom od četiri do osam godina.

> Florida: 12-godišnjakinja se pokušala ubiti, roditelji tužili školu jer su joj tamo govorili da može biti dječak

Protiv te odluke odlučili su prosvjedovati neki zaposlenici Disneya povezani s LGBT aktivizmom. Naime, skupina je odlučila izvršiti pritisak na vlastitu tvrtku jer se na samom početku nije oštro suprotstavila zakonu o obrazovanju na Floridi. U svom pismu skupina je osudila šefa Disneyja Boba Chapeka zbog načina na koji je tvrtka reagirala na zakon.

Čelnik Disney pokleknuo pod pritiskom

“Podržavajući političare koji su donijeli ovaj zakon i ne zauzimajući javno stajalište protiv njega, Chapek i vodstvo TWDC-a jasno su dali do znanja da su više nego spremni žrtvovati zdravlje i dobrobit svojih zaposlenika u korist rezultata. Nećemo se više zalagati za ovo”, ustvrdili su, prenosi Breitbart.

Kakve veze zakon koji se tiče djece od 4 do 8 godina ima veze sa zdravljem i dobrobiti LGBT aktivista, nisu objasnili.

U međuvremenu je čelnik Disneya Bob Chapek pokleknuo pred skupinom LGBT aktivista te je rekao da mu je “žao što se nije protivio zakonu”.

“Jasno je da ovo nije samo pitanje zakona na Floridi, već još jedan izazov osnovnim ljudskim pravima. Trebate me da budem jači saveznik u borbi za jednaka prava i iznevjerio sam vas. Žao mi je”, napisao je.

Prema nedavno provedenim anketama 51 posto Amerikanaca se slaže s određivanjem dobne granice u kojoj će se spominjati seksualna orijentacija i rodni identitet.

Podsjetimo, jedan od najuspješnijih crtanih likova koje je Disney ikada kreirao – Minnie Mouse, dobio je nedavno svoju novu “modernu” inačicu. U skladu s ideologijom ekstremne ljevice korporacija Disney sudjeluje u propagandnom promoviranju ideologije ekstremne ljevice, takozvanih “progresivaca”.

Prema onome što je Disney objavio, korporacija se odlučila obrušiti na tzv. “rodne stereotipe” tako što će mišica Minnie ubuduće nositi plavo odijelo umjesto crvene haljine s bijelim točkicama. “Ovaj novi pogled na njezine prepoznatljive točkice čini Minnie Mouse simbolom napretka za novu generaciju”, ustvrdila je dizajnerica Stella McCartney.

Disney optužuje bijelce za rasizam

Walt Disney Studios posljednjih godina promovira tzv. “raznolikost”, pa je tako već promovirao homoseksualnost u novoj verziji crtanog filma Ljepotica i zvijer te u crtanom filmu Naprijed.

>(VIDEO) Američki crtani film za djecu od četvrte do osme godine prikazao LGBT “vjenčanje”

Kao i prijašnji kontroverzni potezi Disneya i ovaj je doživio brojne kritike publike. U komentaru za Fox News konzervativna komentatorica Candace Owens kritizirala je preobrazbu kao pokušaj da se Minnie Mouse učini “muževnijom“, optužujući one koji stoje iza toga za pokušaj uništavanja tkiva našeg društva.

Inače, da bi stvar bila bizarnija Disney je u protekle dvije godine počeo dodavati upozorenja o rasizmu u nekoliko svojih klasičnih filmova – uključujući Petra Pana i Knjigu o džungli, te također napada bijelce odnosno zahtijeva od njih da „dekoloniziraju svoje police za knjige“ kao dio “obuke protiv rasizma”.

Izvor: narod.hr/Breitbart

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža