U ime obitelji

Krešimir Planinić u ime udruge UIO na konferenciji u Madridu upozorio na važnost promicanja obiteljskih vrijednosti

Krešimir Planinić u ime udruge UIO na konferenciji u Madridu upozorio na važnost promicanja obiteljskih vrijednosti

Na visokom nivou održala se obiteljska konferencija u Madridu na kojoj su bili prisutni parlamentarni zastupnici, bivša gradonačelnica Madrida, a na okruglom stolu uz odvjetnika Krešimira Planinića iz Hrvatske, člana Upravnog odbora udruge U ime obitelji, sudjelovala je Katalin Novák, mađarska ministrica, Martin Patzelt, zastupnik u njemačkom Bundestagu i iz Francuske Ludovine de la Rochère, predsjednica La Manif Pour Tous.

Na konferenciji je naglašeno da je obitelj stup društva i postoji snažna sekularna struja koja među svojim ciljevima ima dekonstrukciju obitelji i u Španjolskoj.

Upitan o čemu je na konferenciji bilo riječi Krešimir Planinić za Narod.hr rekao je:

“Govorih ponajviše o pravnim i drugim alatima u posvješćivanju važnosti obiteljskih vrijednosti i načina definiranja državnog pravnog okvira. Katalin Novak o mađarskim mjerama za poticanje mladih obitelji i roditelja s više djece. Njemački i francuski predstavnici govorili su o statusu njihovih obiteljskih politika. Ludovine de la Rochère rekla da je 50 zemalja ujedinjeno u tzv. LGBT grupu, a samo 30 zemalja u tzv. Family group“.

Ludovine de la Rochère dodala je također da je neophodno obnoviti obiteljsku politiku.

“Potrebno je stabilizirati stanje u obitelji, osigurati odgovornost roditelja i osigurati demografsku ravnotežu “. De la Rochère istakla je da je Francuska jedna od zemalja s najvišom stopom ženske zapošljivosti ali i velikog broja rođene djece. Međutim, obiteljska je struktura u krizi.

Krešimir Planinić, suosnivač udruge U ime obitelji, kao predstavnik iz Hrvatske, istaknuo je ulogu društvenih mreža i potrebe na zajedničkim aktivnostima kako bi se osigurala zaštita obitelji.

Mađarska ministrica za obitelj i mlade Katalin Novák podsjetila je da primarnu odgovornost za djecu imaju roditelji. Također je podsjetila kako vlada mora nastaviti s radom na usvajanju mjera za obitelj i to: ekonomska pomoć, subvencije za kupnju stanova, ali potrebno je iznaći i kompromis između obitelji i posla.

Član njemačkog Bundestaga Martin Patzelt zaključio je okrugli stol upozorenjem da se mora postići napredak s moralnog stajališta, jer su individualizam i gubitak temeljnih vrijednosti u porastu.

Izvor: narod.hr

Foto: narod.hr