U ime obitelji

Kardinal Gerhard Müller: ‘Političari nemaju pravo zabraniti mise i slavljenje sakramenata’

Kardinal Gerhard Müller: ‘Političari nemaju pravo zabraniti mise i slavljenje sakramenata’

U intervjuu za LifeSiteNews kardinal Gerhard Müller, bivši poglavar vatikanske Kongregacije za nauk vjere, rekao je da „političari nemaju pravo zabraniti svetu misu i slavlje sakramenata. ”

Iako je kardinal rekao da Crkva spremno prihvaća neke sigurnosne mjere kako bi se zaštitila od koronavirusa, primijetio je da neke vlade i političari ovo uzimaju kao “priliku za suzbijanje Katoličke crkve”.

> Željka Markić o oskvrnuću crkve na Jarunu i ograničavanju broja vjernika na misama

Kardinal je kritizirao pristup različitih vlada kao “nesuvisli”, jer iako dopuštaju masovna okupljanja i gužvu u javnom prijevozu, oni zabranjuju mise u velikim crkvama.

“Moramo se boriti za svoja osnovna prava, prava slobode vjere kako bismo prakticirali svoju vjeru”, rekao je. “Moramo biti vrlo čvrsti u tome da prednost dajemo štovanju Boga i da se okupimo kao članovi tijela Isusa Krista koje je Crkva.”

> Švicarska: Sud suspendirao zabranu misa i vjerskih okupljanja u Ženevi

A kao odgovor na političare koji bi katolicima savjetovali da se samo “mole kod kuće”, bivši prefekt Kongregacije nauka vjere rekao je da je sam Krist pozvao Crkvu da se okupi u spomen na njega.

“Mi nismo spiritualistička religija”, rekao je. “Riječ je postala Tijelo, a mi smo bića od tijela i krvi i duše. Živimo u stvarnosti materijalnog svijeta – također stvorenog od Boga – i zato nam je potrebno ovo tjelesno vidljivo posredovanje sakramenata unutar zajednice vjernika.”

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com