Kardinal Gerhard Müller: ‘Političari nemaju pravo zabraniti mise i slavljenje sakramenata’
13. prosinca 2020.

U intervjuu za LifeSiteNews kardinal Gerhard Müller, bivši poglavar vatikanske Kongregacije za nauk vjere, rekao je da „političari nemaju pravo zabraniti svetu misu i slavlje sakramenata. ”

Iako je kardinal rekao da Crkva spremno prihvaća neke sigurnosne mjere kako bi se zaštitila od koronavirusa, primijetio je da neke vlade i političari ovo uzimaju kao “priliku za suzbijanje Katoličke crkve”.

> Željka Markić o oskvrnuću crkve na Jarunu i ograničavanju broja vjernika na misama

Kardinal je kritizirao pristup različitih vlada kao “nesuvisli”, jer iako dopuštaju masovna okupljanja i gužvu u javnom prijevozu, oni zabranjuju mise u velikim crkvama.

“Moramo se boriti za svoja osnovna prava, prava slobode vjere kako bismo prakticirali svoju vjeru”, rekao je. “Moramo biti vrlo čvrsti u tome da prednost dajemo štovanju Boga i da se okupimo kao članovi tijela Isusa Krista koje je Crkva.”

> Švicarska: Sud suspendirao zabranu misa i vjerskih okupljanja u Ženevi

A kao odgovor na političare koji bi katolicima savjetovali da se samo “mole kod kuće”, bivši prefekt Kongregacije nauka vjere rekao je da je sam Krist pozvao Crkvu da se okupi u spomen na njega.

“Mi nismo spiritualistička religija”, rekao je. “Riječ je postala Tijelo, a mi smo bića od tijela i krvi i duše. Živimo u stvarnosti materijalnog svijeta – također stvorenog od Boga – i zato nam je potrebno ovo tjelesno vidljivo posredovanje sakramenata unutar zajednice vjernika.”

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža