U ime obitelji

Ivan Munjin: ‘U GREVIO-u sjedi deset žena koje imaju otprilike istu poziciju o rodnoj ideologiji kao Rada Borić’

Ivan Munjin: ‘U GREVIO-u sjedi deset žena koje imaju otprilike istu poziciju o rodnoj ideologiji kao Rada Borić’

Ivan Munjin iz udruge U ime obitelji dobio je priliku tek za nekoliko argumentiranih rečenica protiv ratifikacije Istanbulske konvencije u emisiji Nedjeljom u dva, dok je Rada Borić više od pola emisije branila Plenkovićevu kampanju za ratifikaciju Istanbulske konvencije i napadala ono što je udruga U ime obitelji iznosila protiv nje.

Iz udruge U ime obitelji kažu da se 48 mjera već nalaze u hrvatskim zakonima i upozoravaju da definicija ‘roda’ nije znanstvena i nije usuglašena u Europskoj uniji, a po članku 14. bi se morala uvrstiti u sve školske kurikulume.

Gošća Nu2: Tko je Rada Borić, aktivistica i političarka koju Plenković stalno citira?

“Sporna je i uspostava proizvoljnog međunarodnog tijela GREVIO koje bi nadziralo hrvatsko pravosuđe, zakondavstvo, javne politike i financiranje udruga. U tom tijelu sjedi deset žena koje imaju otprilike istu poziciju o rodnoj ideologiji kao Rada Borić. To je kao da imamo deset Rada Borić iz različitih država koje bi nadziralo hrvatsko pravosuđe i zakonodavstvo”, rekao je Munjin.

U ime obitelji: Analiza koristi i šteta ne opravdava ratifikaciju IK

“Treće sporno je izdvajanje sukladno IK oko milijardu kuna svake godine iz proračuna za različite udruge, a da ne znamo na koji način sredstva koja se već sada izdvajaju doprinose zaštiti žena”, zaključio je Munjin.

GREVIO: Hrvatsku bi u provedbi IK nadzirale istomišljenice Sanje Sarnavke i Rade Borić

Izvor: narod.hr