Indexov novinar i LGBT aktivist Gordan Duhaček uhićen u zračnoj luci
16. rujna 2019.

Novinar portala Index.hr i LGBT aktivist Gordan Duhaček uhićen je u ponedjeljak u 11,30 sati u zagrebačkoj zračnoj luci te priveden na zagrebački Prekršajni sud zbog remećenja javnog reda i mira objavom uvredljivog sadržaja na svojem Twitter profilu.

Neslužbeno doznajemo da se radi o objavi u kojoj je na uvredljiv način preradio riječi pjesme ”Vila Velebita” o čemu je Narod.hr izvijestio.

Navodno je sporna i Duhačekova ranija objava u kojoj je komentirao policijsku intervenciju u jednom zadarskom ugostiteljskom objektu, popraćenom uvredljivim komentarom na račun policije.

Narod.hr poslao je upit zagrebačkoj policiji te službene informacije o ovom slučaju do objave ovog teksta još nismo dobili.

Podsjetimo, u svojoj objavi novinar i LGBT aktivist Gordan Duhaček preradio je poznatu hrvatsku domoljubnu budnicu.

“U čast hrvatskog jezera govana na Plitvicama i izlijevanja govana u hrvatsko more od Dubrovnika do Splita, prilagodio sam tom hrvatskom domoljubnom fenomenu poznatu domoljubnu pjesmu”, napisao je Duhaček na Twitteru.

Pjesma Vila Velebita hrvatska je domoljubna popijevka. Zbog domoljubnog sadržaja, domoljubne kitice u doba socijalističkoj Jugoslaviji bile su zabranjene. Pridjev “hrvatski” jugokomunisti su osuđivali kao nacionalistički ispad. Nisu se smjele ni izvoditi ni tiskati sve do osamostaljenja Hrvatske 1991. Pjevale su se samo potajno, a one osobe koje su pjevale nejugokomunističku inačicu su za to dobivale zatvorske kazne.

Duhaček je zbog izrugivanja hrvatskoj budnici već bio prijavljen policiji što je ironično prokomentirao na svom profilu.

“Domoljubi su me zbog persiflaže “Vile Velebita” prijavili policiji, pa se sada jedan inspektor bavi tim “slučajem”. Pričao sam upravo s gospodinom, bio je korektan.
Eto na što domoljubi troše ograničene resurse hrvatske policije.
Ah, domoljubna je glupost beskonačna.”

Na e-adresu koja se nalazi uz njegovo ime u Impressumu Indexa, točnije na e-adresu portala desk@index.hr, Narod.hr poslao je upit u kojem smo zamolili da nam potvrdi je li doista riječ o njegovom Twitter profilu i da nam komentira objavu u slučaju da jest riječ o njegovom profilu ili u slučaju da nije, no odgovor nismo dobili.

Indexov Gordan Duhaček poznat je po svojim komentarima na račun hrvatske nacije, a jedan od takvih posebno je do izražaja došao pred sam kraj Svjetskog prvenstva kada je Duhaček analizirao stih jedne navijačke pjesme na temelju kojega je iznio zaključak da su Hrvati “kompleksaši, nacionalistički paranoici i skloni teorijama zavjere te da uživaju u patnji drugih ljudskih bića,”

Zagrebačka policija se još uvijek nije službeno oglasila o događaju, a nije poznato je li policija postupala po službenoj dužnosti ili je Duhaček priveden na temelju prijave građana.

Izvor: narod.hr

Foto: Twitter

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža