Indexov Duhaček početkom 2019. najavio rušenje Hrvatske? – ‘Ispunjavam svoj mali dio u velikom planu podrivanja Hrvatske’
18. rujna 2019.

“Ispunjavam svoj mali dio u velikom planu podrivanja Hrvatske, that’s all”, poručio je, prema snimkama zaslona s Twittera, početkom godine novinar portala Index.hr i LGBT aktivist Gordan Duhaček koji je uhićen u ponedjeljak u zagrebačkoj zračnoj luci te priveden na zagrebački Prekršajni sud zbog remećenja javnog reda i mira uvredljivim objavama na svojem Twitter-profilu s kojega često ismijava neistomišljenike.

Čitatelji Narod.hr-a poslali su nam snimke zaslona za koje tvrde da su objavljene s Duhačekovog javnog profila 6. veljače 2019. godine u kojima Indexov novinar poručuje kako namjerava ‘rušiti Hrvatsku’:

“Ispunjavam svoj mali dio u velikom planu podrivanja Hrvatske, that’s all. Da ne bude kasnije “gdje si bio kad se rušila Hrvatska. Pa bio sam u njoj, rušio!”, napisao je prema tim snimkama Duhaček.

Navedena objava trenutno nije vidljiva, navodno je obrisana.

Duhaček je navodno u jednom trenutku ustvrdio: “Meni se RH isplatila”. Cijela komunikacija između Duhačeka i anonimnog korisnika vidljiva je na ovoj snimci zaslona:

 

Podsjetimo, Gordan Duhaček, novinar portala Index i LGBT aktivist uhićen je u utorak i kažnjen zbog vrijeđanja policije i osjećaja građana na Twitteru te je kažnjen po zakonu koji je sam podržavao.

Donoseći prvostupanjsku presudu sud je obrazložio kako se u navedenom “slučaju ne radi o slobodnom izražavanju mišljenja, već o vrijeđanju policijskih službenika prilikom vršenja ili u vezi s vršenjem njihove službe”.

Iz MUP-a su objasnili da je razlog dovođenja navedenog 39-godišnjaka pred nadležni prekršajni sud bio isključivo zbog činjenice da više nema prijavljeno ili važeće prebivalište u Republici Hrvatskoj, niti stanuje na njenom području. To je bio jedini način da se osigura njegova nazočnost pred nadležnim sudom. Iz policije su za Narod.hr potvrdili da Gordan Duhaček ima hrvatsko državljanstvo.

Za medije je Duhaček izjavio kako je proglašen krivim na Prekršajnom sudu u Novom Zagrebu. Zbog vrijeđanja policije, odnosno zbog objave na Twitteru u kojem je napisao skraćenicu ACAB (akronim za “All Cops Are Bastards”), kažnjen je novčanom kaznom od 754 kune. Za ruganje hrvatskoj budnici i preradi Vile Velebita o čemu je Narod.hr detaljno izvještavao presuda će biti izrečena u četvrtak.

Izvor: narod.hr

Foto: Snimka zaslona Twitter

Foto HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ/ lsd

 

 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža