IKEA u Hrvatskoj promiče LGBT aktivizam: Podigli zastavu duginih boja u Zagrebu
18. svibnja 2021.

Tvrtka IKEA u Hrvatskoj provodi kampanju “Ljubav živi i izvan četiri zida”, koja se bavi LGBT aktivizmom. U sklopu akcije podigli su zastavu duginih boja ispred svoje robne kuće u Zagrebu, a direktor tržišta Nikolaos Migkianis dao je izjavu kojom promiče LGBT ideologiju.

> Direktor Ikee protiv zabrane rada nedjeljom: Podsjetimo što je tražila udruga U ime obitelji za radnike u Hrvatskoj!

IKEA-ino priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti.

“Obilježavajući ovogodišnji Međunarodni dan borbe protiv homofobije, transfobije i bifobije (IDAHOT) 17. svibnja, IKEA Hrvatska pokreće kampanju “Ljubav živi i izvan četiri zida”, zalažući se za veću ravnopravnost i snažniju uključivost svih LGBT+ osoba.

U tvrtki IKEA proslava IDAHOT-a znači isticanje naše predanosti stvaranju uključivog radnog okruženja u kojem se svi naši LGBT+ kolege osjećaju dobrodošlo, poštovano i cijenjeno zbog onoga što jesu. Želimo pokazati ljudima da je ljubav, bez obzira na to kakva, prevelika da stane u četiri zida. Jednostavno – njoj treba više prostora. Kao tvrtka koja se vodi vizijom stvaranja boljeg svakodnevnog života za što više ljudi, osjećamo odgovornost i povlasticu što možemo podržati pozitivne društvene promjene, izjavio je Nikolaos Migkianis, menadžer tržišta IKEA Hrvatska.

Da bi pokazali solidarnost s LGBT + zajednicom, djelatnici tvrtke IKEA  podigli su zastavu duginih boja ispred robne kuće IKEA Zagreb.

IKEA Hrvatska pruža jednake mogućnosti u zapošljavanju i razvoju osobama svih seksualnih orijentacija i rodnih identiteta, osiguravajući svojim Kodeksom ponašanja da na radnom mjestu nema diskriminacije, uznemiravanja i neprijateljstva.

Kupci mogu pokazati svoju potporu kupnjom STORSTOMMA torbe u duginim bojama koja će se prodavati u robnoj kući IKEA Zagreb tijekom kampanje. Dio prihoda od prodaje donirat će se LGBT centru Split koji brani i promiče LGBT+ prava u Hrvatskoj.

Zalaganje za LGBT+ uključivost dio je šireg IKEA pristupa Raznolikost & Uključivost, kojim se tvrtka zalaže za rodnu ravnopravnost i podržava ranjive skupine, poput žrtava obiteljskog nasilja.”

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža