Hod za život Vinkovčani su uvrstili u turističku ponudu grada!
29. ožujka 2024.

“Hod za život”, miroljubivi hod građana u znak potpore svakom rođenom i nerođenom djetetu, njegovoj majci, ocu i svakoj obitelji, postao je jedna od turističkih atrakcija u Vinkovcima.

Naime, na mrežnoj stranici Turističke zajednice Vinkovaca, objavljen je raspored manifestacije “Proljeće u Vinkovcima”.

Na rasporedu stoji da posjetitelji toga grada tijekom travnja, svibnja i lipnja, mogu uživati u brojnim događajima, poput “Art tjedna”, predstava za djecu i biciklijade, a 18. svibnja u “Hodu za život” u organizaciji Udruge Slavonija za život.

>Rijeka ljudi: Fantastični kadrovi u novom spotu Hoda za život u Zagrebu

Podsjetimo, građani koji se zalažu za temeljno ljudsko pravo, pravo na život za sve ljude, ove će godine hodati u čak 15 hrvatskih gradova. Na konferenciji za medije početkom ožujka u Zagrebu najavljeno je da će se Hod za život, obitelj i Hrvatsku održati kroz peti, šesti i deveti mjesec ove godine.

>Hod za život ove godine u 15 gradova: ‘Glas rođenih za život nerođenih’

Deseci tisuća građana slavit će životi, iskazujući solidarnost s nerođenim djetetom, svakim djetetom, majkom i ocem, pod geslom „Glas rođenih za život nerođenih“.

Koliko je ovaj glas za one koji će glas tek dobiti ljudima važan pokazuje činjenica da se svake godine sve više ljudi i gradova uključuje u organizaciju Hoda za život. Prošle godine je tako Hod održan u 12 hrvatskih gradova. Za život se hodalo u Slavonskom Brodu, Imotskom, Osijeku, Zadru, Vinkovcima, Zagrebu, Varaždinu, Kninu, Metkoviću, Rijeci, Sisku i Splitu. Hodove su obilježili snažna svjedočanstva, ali i pjesma, ples i radost.

>Hrvatska Hodom svake godine podsjeća na osnovno ljudsko pravo – na život!

Ove godine pridružuje se Sinj i spaja se dolina Neretve: Metkoviću se pridružuju Opuzen i Ploče.

Odluka Vinkovčana da ovu manifestaciju uvrste u prezentaciju svog grada i njegovog identitetima posjetiteljima iz cijelog svijeta svakako je dobrodošla novost. Nadajmo se da će njihov primjer nadahnuti i druge zajednice diljem Hrvatske koje podržavaju Hod za život.

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža