Francuska vlada protiv slobode izražavanja: Žele zabraniti internetsku stranicu građana koji se zalažu za zaštitu života
6. prosinca 2016.

Socijalistička vlada Francuske proslijedila je u raspravu zakon koji kriminalizira internetske stranice koje pokušavaju odvratiti žene od prekida nerođenog života djeteta. “Digitalna smetnja” zakon je usmjeren na slamanje francuskih internetskih stranica koji, prema riječima zakona, „namjerno obmanjuju, zastrašuju i/ili vrše psihološki i moralni pritisak da se obeshrabri žene na abortus”.

Vlasnici internetske stranica mogu dobiti dvije godine zatvora i novčanu kaznu do 30.000 eura ( 31,799 USD).

Većina ljevičara glasovala je za ovaj zakon, dok je manjina bila protiv njega. Bruno Retailleau, koji je na čelu stranke republikanaca u parlamentu, izjavio je za francuski radio u četvrtak da je zakon “je potpuno protiv slobode izražavanja”, dodajući da je to u suprotnosti sa zakonom iz 1975. koji je legalizirao pobačaj i koji je pozivao žene da bude obaviještene o alternativama.

Izvor: narod.hr/lifesitenews.com

Foto: Thinkstock

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža