(FOTO) Prosvjed roditelja djece s posebnim potrebama zbog nedostatka pomoćnika u nastavi: ‘I ministrica ima pomoćnicu’
14. rujna 2019.

Zbog višegodišnjih problema vezanih za pomoćnike u nastavi, članovi inicijative “Škola za sve”, roditelji djece s teškoćama te učitelji organizirali su prosjed na Europskom trgu u Zagrebu. 

Razlog su, kažu, neriješeni zahtjevi za pomoćnike u nastavi. Naime, roditelji djece s teškoćama podnijeli su više od 800 zahtjeva koje Ministarstvo znanosti i obrazovanja nije riješilo do početka nove školske godine. Zahtijevaju ravnopravnost i jednake mogućnosti za svu djecu u odgojno-obrazovnom sustavu.

>Divjak roditeljima prvašića s posebnim potrebama poručila: ‘Treba odvagnuti kada nastupiti javno’

>Učitelji u 14 škola u petak doznali da gube posao: ‘Je li to Škola za život na način da ostaneš na ulici u 5 do 12?!’

Problem pomoćnika u nastavi je izašao na vidjelo u slučaju dječaka iz Slavonskog Broda kojega prvi dan nastave nije dočekao pomoćnik, ali problem je dugotrajniji i složeniji. Lidija Bonačić Krešić iz udruge Put za život otkrila je kako su udruge podnijele ukupno 542 zahtjeva, dok su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja do 11. rujna odobrili 52 pomoćnika.

Pomoćnici u nastavi su pozvani na sastanak u Ministarstvo znanosti i obrazovanja koji će se održati u petak.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 50, 100, 200 ili više kuna. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr/foto:HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ/ml

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža