U ime obitelji

Evo koji su neprofitni mediji dobili novac od Agencije za elektroničke medije

Evo koji su neprofitni mediji dobili novac od Agencije za elektroničke medije

Vijeće za elektroničke medije je dodijelilo sredstva radi poticanja proizvodnje i objavljivanja programa neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija te neprofitnih proizvođača audiovizualnih i radijskih programa u 2019. i 2020. godini.

U sastavu Vijeća nalaze se Josip Popovac, predsjednik Vijeća, Robert Tomljenović, zamjenik predsjednika Vijeća te Damir Bučević, Vanja Gavran, Anita Malenica i Davor Marić, kao članovi Vijeća, a sredstva su dodijeljena iz Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

Dodijeljena su ukupna sredstva za 24 neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija u iznosu od 3.360.000,00 kuna te 14 neprofitnih proizvođača audiovizualnog i radijskog programa u iznosu od 1.344.000,00 kuna.

Popis svih dobitnika sredstava u kategorijama neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija i neprofitnih proizvođača audiovizualnog i radijskog programa za 2019. i 2020. godine može se vidjeti u privitku:

U kategoriji neprofitnih pružatelja elektroničkih publikacija sredstva su dodijeljena i udruzi U ime obitelji u kategoriji ‘Ostvarivanje prava građana na javno informiranje’ za projekt ‘Glas naroda’.

Među ostalim neprofitnim pružateljima elektroničkih publikacija koji su dobitnici sredstava su udruge Centar za cjeloviti razvoj, Hrvatsko kulturno vijeće, CESI – Centar za edukaciju, savjetovanje i istraživanje, CroL – Udruga za medijski aktivizam, GONG, Mreža antifašistkinja Zagreb, Prostor rodne i medijske kulture K-zona, Udruga RAST, Udruga ratnih veterana Domovinskog rata “Crne mambe”, Udruga Slobodni Filozofski, Udruga Lupiga, Udruga za promicanje vizualnih umjetnosti i kulturnu djelatnost – Vizkultura te Demokratska zajednica Mađara Hrvatske(DZMH), Dom kulture Zagreb, Savez Roma u Republici Hrvatskoj “Kali Sara” i Zajedničko vijeće općina Vukovar.

 

Izvor: narod.hr

Foto: Thinkstock