U ime obitelji

Evo kako je SDP oklevetao Udrugu u ime obitelji jer štiti prava djece, a ne LGBT lobija

Evo kako je SDP oklevetao Udrugu u ime obitelji jer štiti prava djece, a ne LGBT lobija

Forum žena SDP-a napao je u utorak udrugu U ime obitelji jer je, reagirajući na raspravu o prijedlogu Zakona o udomiteljstvu, upozorila kako nije u najboljem interesu djece da ih udomljavaju istospolni parovi.

“Udruga U ime obitelji je izjavom o Zakonu o udomiteljstvu, kojom se protive da se i istospolnim parovima omogući pravo na udomljavanje djece, pokazala ne samo potpunu neinformiranost, ‘dno dna diskriminacije s osnove roda’, već i krajnje zabrinjavajuće diskriminatorne stavove prema djeci”, stoji u priopćenju Foruma žena SDP-a.

Također, u priopćenju se navodi kako je čelnica udruge Željka Markić “zagazila na teren na kojem počivaju zasadi nacizma” jer smatra da su djeca istospolnih parova sklonija počinjenju kaznenih djela, pušenju, poremećajima u ponašanju, ne završavaju školu, siromašnija su, kao i da su slabijeg zdravlja.

Forum žena SDP-a vrši pritisak za žurnu ratifikaciju Istanbulske konvencije

“Gospođi Markić očito je nepoznata činjenica da Europski sud za ljudska prava već godinama dosuđuje pravo istospolnim parovima na udomljavanje djece jer ljudska prava moraju biti ista za sve”, naglašeno je u priopćenju.

Forum žena također smatra da za ishod djetetova odgoja ne igra činjenica živi li u istospolnoj obitelji, već toplina, prihvaćenost, sigurnost i stabilnost.

“U prekapacitiranim hrvatskim domovima za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi, nažalost, žive djeca istraumatizirana od zanemarivanja ili zlostavljanja od bioloških roditelja. Njima je potrebna, prije svega, ljubav i podrška”, stoji u priopćenju.

Forum žena SDP-a napao ministra Stiera i njegovog savjetnika zbog “politike prema rodnoj ravnopravnosti”

Forum žena SDP-a u jednome se čak i slaže s udrugom U ime obitelji, tamo gdje tvrdi da djeca koja žive u istospolnim obiteljima mogu osjećati psihološki pritisak.

“Osjećaju ga, upravo zbog stavova kao što ih iznosi udruga U ime obitelji i Željka Markić, koji truju javnost i ponor diskriminacije u društvu dodatno produbljuju”, stoji u priopćenju.

“Ovom društvu, prije svega, nedostaje tolerancije, prihvaćanja različitosti, zaštite manjina. Ovo društvo, kao sva zdrava društva, treba težiti razbijanju predrasuda. I prema odraslima i prema djeci. Diskriminacija djece doista šokira kada dolazi od udruge koja redovno proklamira demografsku obnovu i vrijednosti tradicionalne obitelji”, poručuje Forum žena SDP-a.

Na što upozorava udruga U ime obitelji?

Podsjetimo, povodom početka kampanje HNS-ovog Ivana Vrdoljaka, koalicijskog partnera Plenkovićevog HDZ-a, da se istospolnim parovima omogući udomljavanje djece te povlačenja prijedloga novog Zakona o udomiteljstvu s dnevnog reda, U ime obitelji upozorila je javnost na činjenicu da posvajanje i udomljavanje djece od strane istospolnih parova nije u najboljem interesu djece.

Forum žena SDP-a osudio čestitku Ministarstva socijalne politike povodom Međunarodnog dana obitelji

Udruga U ime obitelji je istaknula kako je u najboljem interesu svakog djeteta da odrasta uz biološkog oca i majku, a onda, ako to nije moguće, u zajednici koja je najsličnija onoj u kojoj dijete i dolazi na svijet te od Vlade očekuje da zaštiti interese djece, a što su potvrdila i brojna istraživanje provedena u posljednjih nekoliko godina.

UIO: Posvajanje i udomljavanje djece od strane istospolnih parova nije u interesu djece

Izvor: narod.hr/Hina

Foto: facebook sdp