Dr. Željka Markić o burnoj 2018.: ‘SDP-ova ekipa koja je 2014. ukrala referendum sigurno je ponosna na ovakvu HDZ-ovu Vladu’
28. prosinca 2018.

“SDP-ova ekipa koja je 2014. ukrala referendum – Bauk, Josipović i Milanović – sigurno su ponosni na ovakvu HDZ-ovu Vladu. Agrokor i kupovina američkih aviona – još vise nad glavom onih koji žive od “postotka””, ističe dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji i jedna od najaktivnijih pripadnica civilnog društva i građanskog sudjelovanja u političkom životu države Hrvatske ocjenjujući 2018. godinu za Hrvatski tjednik od 27. prosinca, te dodaje “iza nas je burna godina, a ispred nas je još burnija!”.

Analizu 2018. godine dr. Željke Markić prenosimo u cijelosti:

“U 2018. stranački klijentelizam i ko­rupcija nastavili su Hrvate istjerivati iz Lijepe naše. Glavno predizborno obeća­nje – o jačanju po­duzetništva, doma­će poljoprivredne i svake druge proi­zvodnje, rješavanje ključnoga hrvat­skog problema ne­zaposlenosti – nije ostvareno.

Značaj­no snižavanje poreza, povećavanje fleksibilnosti u zapošljava­nju, borba protiv korupcije, smanjenje birokracije i skupoće državnog aparata – nemoguća su misija za one kojima je na pameti samo njihova karijera i osobno bogaćenje. Plenković je ratificirao Istanbulsku konvenciju pod izlikom zaštite zlostavljanih žena, da bi Zadranin koji je mladoj djevojci glavom lupao o umivaonik – bio oslobođen. U isto vrijeme HDZ-ova ministrica povukla je Obiteljski zakon zbog kritika da je obitelji definirana kao zajednica oca, majke i djece. I plinske poslove i reformu obrazovanja Plenković je prepustio HNS-ovom Vrdoljaku.

Ministar Kuščević, u dogovoru s premijerom, proveo je novu prijevaru gotovo pola milijuna gađana koji su u skladu s Ustavom zatražili promjenu izbornog sustava na referendu­mu. SDP-ova ekipa koja je 2014. ukrala referendum – Bauk, Josipović i Milanović – sigurno su ponosni na ovakvu HDZ-ovu Vladu. Agrokor i kupovina američkih aviona – još vise nad glavom onih koji žive od “postotka”. Dok parlamenti države u okruženju odbacuju Marakeški sporazum – jedino jamstvo za­štite hrvatskih granica je – zamislite, riječ ministra Božinovića.

I iako ova slika Hrvatske izaziva ljutnju – trebamo se prisje­titi kako su moćni i nedodirljivi djelovali Milanović, Josipović, Pusić, Jovanović – sve dok nisu izgubili vlast. Danas su bitni jedino medijima koje su zadužili.

Ova je godina bila i godina u kojoj su se brojni građani odu­prli političkim prijevarama. Imali smo dva velika prosvjeda u Zagrebu i Splitu protiv Istanbulske te referendum za promjenu načina biranja političara, prvi, uspješan, Hod za život u Rijeci, fenomenalan uspjeh naših nogometaša – unatoč svim medijskim blaćenjima, nastup Marka Perkovića Thomspona na Trgu bana Jelačića – unatoč političkim opstrukcijama, Penavinu ini­cijativa za procesuiranje ratnih zločinaca u Vukovaru… Mnogi su poduzetnici, unatoč preprekama politike, nastavili uspješ­no poslovati, mnogi su roditelji nastavili ulagati u obrazovanje svoje djece, unatoč devastaciji obrazovanja, mnogi su učitelji nastavili odgajati i podučavati, unatoč opstrukcijama vlastite ministrice.

Ove se godine mnogo toga razotkrilo, mnoga toga smo mogli naučiti. Godina 2019. bit će još burnija”, zaključuje dr. Željka Markić.

Izvor: narod.hr/hrvatski tjednik

Foto: “U ime obitelji”

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža