U ime obitelji

Dr. Željka Markić nije dala nikakvu izjavu Globusu, pa niti onu koju citira novinarka Dora Koretić

Dr. Željka Markić nije dala nikakvu izjavu Globusu, pa niti onu koju citira novinarka Dora Koretić

U najavama novog izdanja Tjednika Globus (24. 10. 2014.), čiji ste urednik, na portalu http://globus.jutarnji.hr/ objavljen je tekst vaše novinarke gđe Dore Koretić pod naslovom:  „STRAH NA DESNICI. I Željka Markić u utrci za Pantovčak?“ u kojem stoji kako je članica Organizacijskoga odbora građanske inicijative „U ime obitelji“ dr. Željka Markić u razgovoru za Tjednik Globus izjavila: „U srijedu predajemo potpise za referendum, o predsjedničkim izborima razgovarat ćemo nakon toga.“

Nije točno da je dr. Željka Markić Tjedniku Globus dala bilo kakvu izjavu te vas prema Zakonu o medijima, molimo objavu ispravka lažnih navoda te ispriku za nanesenu štetu ugledu i časti dr. Željke Markić te Inicijative „U ime obitelji“.

Gđa Koretić svoja je pitanja uputila na službu za Odnose s javnošću „U ime obitelji“ Jeleni Gazivodi koja je gđi Koretić pismeno uputila sljedeći odgovor:

„Poštovana gđo Koretić,

Građanska inicijativa “U ime obitelji” sutra Hrvatskom saboru predaje više od 380 tisuća potpisa građana za raspisivanje referenduma o pravednijem izbornom sustavu te je to središnja aktivnost i tema kojom se inicijativa trenutno bavi. Ukoliko želite medijski popratiti ovaj, izuzetno važan događaj, rado ćemo vam odgovoriti na pitanja koja se tiču te teme. Što se tiče predsjedničkih izbora, o toj temi možemo razgovarati u razdoblju koje slijedi. Stojim na raspolaganju za sva dodatna pitanja.

Lijep pozdrav, Jelena Gazivoda“