Dr. sc. Peternel: Bi li HND, Kuća ljudskih prava i GONG stali u obranu novinara portala Narod?
18. rujna 2019.

“Slažem se s HND-om, Kućom ljudskih prava, GONG-om i svim udrugama i strankama koje smatraju skandaloznim bezobrazlukom da se novinara ili bilo koga sudski kažnjava za pisanu riječ, kritiku ili uvredu institucija, na koju ima ustavno pravo ma kako i koliko bezobrazna ili stupidna ta riječ bila”, komentirao je na Facebooku dr. sc. Igor Peternel reakciju brojnih organizacija i javnih osoba na uhićenje i kažnjavanje novinara Index.hr-a i LGBT aktivista Gordana Duhačeka zbog vrijeđanja.

“Slažem se s HND-om, Kućom ljudskih prava, GONG-om i svim udrugama i strankama koje smatraju skandaloznim bezobrazlukom da se novinara ili bilo koga sudski kažnjava za pisanu riječ, kritiku ili uvredu institucija, na koju ima ustavno pravo ma kako i koliko bezobrazna ili stupidna ta riječ bila.

Njihovim bih reakcijama bio i sretniji kada bih vjerovao da će jednakim žarom reagirati, ako sutra zbog iste stvari uhapse novinara portala Narod ili Hrvatskog tjednika! Tek tada bi pokazali da se bore za slobodno društvo”, istaknuo je dr. sc. Peternel.

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža