U ime obitelji

Dr. sc. Peternel: Bi li HND, Kuća ljudskih prava i GONG stali u obranu novinara portala Narod?

Dr. sc. Peternel: Bi li HND, Kuća ljudskih prava i GONG stali u obranu novinara portala Narod?

“Slažem se s HND-om, Kućom ljudskih prava, GONG-om i svim udrugama i strankama koje smatraju skandaloznim bezobrazlukom da se novinara ili bilo koga sudski kažnjava za pisanu riječ, kritiku ili uvredu institucija, na koju ima ustavno pravo ma kako i koliko bezobrazna ili stupidna ta riječ bila”, komentirao je na Facebooku dr. sc. Igor Peternel reakciju brojnih organizacija i javnih osoba na uhićenje i kažnjavanje novinara Index.hr-a i LGBT aktivista Gordana Duhačeka zbog vrijeđanja.

“Slažem se s HND-om, Kućom ljudskih prava, GONG-om i svim udrugama i strankama koje smatraju skandaloznim bezobrazlukom da se novinara ili bilo koga sudski kažnjava za pisanu riječ, kritiku ili uvredu institucija, na koju ima ustavno pravo ma kako i koliko bezobrazna ili stupidna ta riječ bila.

Njihovim bih reakcijama bio i sretniji kada bih vjerovao da će jednakim žarom reagirati, ako sutra zbog iste stvari uhapse novinara portala Narod ili Hrvatskog tjednika! Tek tada bi pokazali da se bore za slobodno društvo”, istaknuo je dr. sc. Peternel.

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona