Dr. Markić u hercegovačkom podcastu Bura: Tko kontrolira desnicu, kontrolira Hrvatsku
2. travnja 2021.

Sebe smatram progresivnom, prihvaćam da me opisuju kao konzervativnu, međutim osobno sam za napredak, promjene na bolje, ali sam istovremeno da se one odvijaju na demokratski način. Politiku sam počela pratiti onaj tren kada je SDP najavio da će uvesti spolni odgoj u sve škole u Hrvatskoj. Tu sam tematiku kao liječnica odlično poznavala i shvatila sam da će oni – uvodeći jedan ideološki obojen, nestručan, s rubno pedofilskim sadržajima spolni odgoj – početi indoktrinirati moju djecu. Tada sam se počela i društveno angažirati”, otkrila je između ostalog dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji, poduzetnica, i društvena aktivistica, gostujući u podcastu BURA​.

Podcast Bura neovisni je medijski projekt koji uređuje i vodi Jurica Gudelj, glavni urednik i suvlasnik jednog od najčitanijih hrvatskih portala u BiH – Dnevnik.ba. Gudelj je ovaj prvi podcast u Hercegovini i jedan od prvih u BiH pokrenuo s trojicom mostarskih entuzijasta – Lukom Mandićem, Mariom Nikolićem i Josipom Zelenikom kao odgovor na činjenicu da Hrvati u BiH nisu imali nikakvu ozbiljnu političko-dijalošku emisiju.

Kroz Buru su do sada prošli ljudi različitih profila i političkih uvjerenja razgovarajući o aktualnim društveno-političkim temama.

Dr. Markić govorila je o razlozima zbog kojih se bavi društvenim aktivizmom, kakvu vezu ima s Hercegovinom, o kampanji blaćenja i kulturi odstranjivanja, kao i tomu kako se kontrolom desnog političkog spektra zapravo kontrolira cijela Republika Hrvatska.

> Pred lokalne izbore: GONG-ov portal izmišljenim prijavama opet napada Narod.hr

> Hasanbegović: SDP je postao nebitna stranka jer njihove političke ciljeve ostvaruje Plenković

> Evo kako Plenković na brojnim funkcijama ostavlja ili kandidira SDP-ove kadrove

Dr. Markić iznijela je svoje mišljenje o Zoranu Milanoviću, Andreju Plenkoviću i Miloradu Pupovcu, njegovoj ulozi na hrvatskoj političkoj sceni te poziciji srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj. Također je objasnila kako je bivša predsjednica Kolinda Grabar Kitarović promijenila dugogodišnji loš odnos predsjednika Mesića i Josipovića prema Hrvatima u BiH.

Predsjednica udruge U ime obitelji u razgovoru s urednikom i voditeljem Podcasta Bura Juricom Gudeljom razgovarala i o tomu kako se preko fact-checking portala, iz ideoloških razloga, zapravo vrši medijska cenzura.

 Osvrnula se i na kontinuirane klevete koje trpi, potporu koju joj pruža njena obitelj te odgovorila na pitanje smatra li sebe feministicom.
Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža