Dr. Markić: ‘Šokiranost’ ravnateljice HINA-e zahtjevom da netko snosi odgovornost puno govori o njezinom dosadašnjem načinu rada
21. ožujka 2017.

“Mislim da je gospođu ravnateljicu uzrujalo što je U ime obitelji zatražila odgovore o standardima rada u HINA-i nakon što je njezin urednik plasirao lažnu vijest o UIO, pa onda plasirao još jednu lažnu vijest, a sve na temelju očito neprofesionalnog teksta novinara Majića. Čudan odabir medija za službenu komunikaciju – Facebook, a još čudniji odabir riječi – strah, pritisak, progon,eskadrile, amen, papa Franjo…Bojim se da „šokiranost“ ravnateljice zahtjevom U ime obitelji da osoba koja je dva puta plasirala lažnu vijest o nama na oko 500 korisnika HINA-e za to snosi odgovornost – puno govori o njezinom dosadašnjem načinu rada”, rekla je dr. Željka Markić, predsjednica udruge U ime obitelji nakon što je ravnateljica HINA-e na svom Facebook profilu, između ostaloga, napisala kako će “pisati papi Franji”.

Ravnateljica HINA-e na dopis UIO odgovorila: “Pisat ću papi Franji!”

“U moje četiri godine u Hini, nitko nikada, čak ni Tomislav Karamarko, nije od ravnatelja tražio ništa, a kamoli da kazni urednika koji je objavio nešto što im se ne sviđa, što je, pritom, napravljeno posve profesionalno, te je objavljen i ispravak na traženje U ime obitelji. Željka Markić i njezina eskadrila si je uzela za pravo da piše ravnatelju i upravnom vijeću i traži kažnjavanje urednika, koji je postupio sukladno svim uzusima struke (te da ih se obavijesti o kazni), jer ona naprosto misli da to tako treba. Ako to nije pokušaj pritiska najgore vrste, uvođenje straha među novinare i pokušaj progona neistomišljenika, onda nije ništa. Razmotrit ću sve pravne načine protiv onih koji misle da će uvesti strah kao mjernu jedinicu nečije poslušnosti. Amen! Ako treba, pisat ću i Papi Franji. Mislim da se njemu to ne bi svidjelo”, stoji u reakciji ravnateljice Hine nakon što je udruga U ime obitelji uputila njoj, gđi Branki Gabriele Valentić, kao i svim članovima Upravnog vijeća zahtjev za sankcioniranje Hininog plasiranja lažne vijesti (fake news) o udruzi U ime obitelji te zahtjev za informaciju o kriterijima sprječavanju lažnih vijesti o bilo kome.

> UIO: Hinino plasiranje lažne vijesti o udruzi U ime obitelji

> Udruga U ime obitelji demantira Hinin lažni naslov i namjerno plasirane neistine

> Pročitajte laži koje je Danijel Majić objavio o Hrvatima i U ime obitelji u Frankfurter-Rundschau

Podsjetimo, tekst hrvatskog novinara Danijela Majića, objavljen u Frankfurter-Rundschau, 15. ožujka 2017. godine na web stranici i 16. ožujka u tiskanom izdanju, HINA je, iako je pun očitih laži, prenijela i stavila mu lažni naslov, umjesto naslova izvornika. Udruga U ime obitelji 16. ožujka, kad je HINA i objavila tekst, inzistirala je na njegovom micanju.

> Kako HINA sve više dokazuje da nije nepristrana?

> HINA – što je važno znati o njoj i tko dolazi na čelno mjesto?

> Dražen Ćurić: “Sadašnja ravnateljica Hine, Branka Valentić, je politički uhljeb i treba dati ostavku!“

Na reagiranje udruge U ime obitelji i demanti te vijesti, uredništvo Hine nije reagiralo satima pa udruga U ime obitelji zaključuje da se radi o namjerno plasiranoj laži. Udruga U ime obitelji traži i odgovore na dodatna pitanja.

Izvor: narod.hr

Foto: Petar Jurčević

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža