U ime obitelji

Dr. Markić o ‘zabrani’ mise zadušnice na Bleiburgu: To je posljedica aktivnog prikazivanja Hrvatske kao zemlje u kojoj je problem “rastuća fašizacija”

Dr. Markić o ‘zabrani’ mise zadušnice na Bleiburgu: To je posljedica aktivnog prikazivanja Hrvatske kao zemlje u kojoj je problem “rastuća fašizacija”

Odluka administratora biskupije Gurk-Klagenfurt da ne dopusti Hrvatskoj biskupskoj konferenciji da na privatnom posjedu služi misu zadušnicu za stotine tisuća poslijeratnih žrtava komunizma – na žalost, nije me iznenadila, prokomentirala je na svom Facebook profilu dr. Željka Markić.

“Ona je posljedica aktivnog prikazivanja Hrvatske u inozemstvu kao zemlje u kojoj je problem “rastuća fašizacija”. Iako je stvarnost potpuno drugačija. U Hrvatskoj je na djelu porast lijevog ekstremizma – koji ide tako daleko da žrtve zločina na Bleiburgu i njihove potomke naziva istim imenima i tretira na isti način kao što je to činio komunistički režim – čiji su vođe i naložili masovna ubojstva nekoliko stotina tisuća ljudi nakon kraja 2. svjetskog rata.

Jasno je zašto je kroz 4 godine Milanović kao premijer SDP-a, stranke koja je pravna sljednica komunističke partije Hrvatske lažno prikazivao Hrvatsku i Hrvate kao netolerantne pokušajem uvođenja ćirilićnih ploča u Vukovaru, ukidaljnjem pokroviteljstva Hrvatskog Sabora na Bleiburgu ili zašto njegov ministar policije nije uspio otkriti tko je nacrtao svastiku na nogometnom terenu u Splitu -iako je javno optuživao mnoge da su za to odgovorni.

A mislim da je danas jasno i zašto Plenković, dok njegovi koalicijski partneri pozdravljaju zabranu mise zadušnice na Bleiburgu – nije radio, ne radi i neće raditi posao za koji prima plaću: braniti svoju državu i narod od laži i propagande te promicati interese i istinu o hrvatskom narodu i državi.

Imajući pred očima stotine tisuća muškaraca, žena i djece koje su Titovi partizani ubijali i bacali u jame nakon kraja 2. svjetskog rata, kao i njihove obitelji – sa istim suosjećanjem i tugom – objavljujem mojem dojmove sa obilježavanja pokolja na Bleiburgu 2015. godine”, zaključila je u svojoj objavi dr. Markić.

Izvor: narod.hr

Foto: snimka zaslona