U ime obitelji

Dr. Markić o slučaju Čavajda: Liječnici imaju 2 pacijenta – bebu Grgu i mamu Mirelu. Treba štititi oboje

Dr. Markić o slučaju Čavajda: Liječnici imaju 2 pacijenta – bebu Grgu i mamu Mirelu. Treba štititi oboje

Jako mi je drago da se ove godine po prvi put održava Hod za život u Varaždinu, u Slavonskom Brodu po drugi puta, a u Vinkovima po prvi put. Mislim da je važno u ovom predivnom baroknom gradu podijeliti poruku ljubavi, poruku života, potvrditi da znanost kaže da počinje začećem i da je na nama da ga štitimo zakonom i na sve druge načine na koje možemo“, poručila je u subotu s Hoda za život u Varaždinu dr. Željka Markić, izvršna direktorica U ime obitelji.

> Pogledajte Hod za život u Varaždinu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu – Život je zakon!

> Hod za život, obitelj i Hrvatsku u Varaždinu, Vinkovcima i Slavonskom Brodu: ‘Danas smo hodali za preobrazbu cijelog našeg društva’

Dr. Markić: “Smatram i zalažem se za to da se život svakog čovjeka štiti od početka do kraja”

“Četiri medicinska fakulteta su na pitanje Ustavnoga suda odgovorili su da čovjekov život počinje začećem. Smatram i zalažem se za to da se život svakog čovjeka štiti od početka do kraja”, istaknula je dr. Markić za medije.

“Mislim da je važno da prenosimo poruku da znanost potvrđuje da život čovjeka počinje začećem, da djetetovo srce kuca od 18. dana, da dijete osjeća u majčinoj utrobi bol, da se smiješi, da guta. To su važne znanstvene činjenice”, rekla je dr. Markić.

“I onda trebamo izgraditi društvo tolerancije i života”, dodala je.

Na pitanje novinara da prokomentira slučaj Čavajda, dr. Markić je odgovorila: “Kao prvo, suosjećam s gospođom Čavajdom zbog bolesti djeteta. Istovremeno, ovdje vidimo da se liječnici, ginekolozi imaju dva pacijenta – malog Grgu i njegovu majku Mirelu. Njihova je dužnost štititi zdravlje i život i jednog i drugog. Mi se zalažemo za zaštitu Grginog života od početka njegovog života, do kraja, koliko god da će trajati. I naravno, za pružanje svake pomoći i potpori njegovoj majci. Protivim se svakom obliku nasilja”, zaključno je istaknula.