Dr. Markić: Hvala Ivanu Penavi što je tako jasno stao u obranu časti, zasluga i junaštva HOS-a u Domovinskom ratu
3. studenoga 2023.

Dr. Željka Markić na svom X profilu danas je objavila da se zahvaljuje Ivanu Penavi što je stao u obranu časti, zasluga i junaštva HOS-a u Domovinskom ratu.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti:

”Hvala Ivanu Penavi što je tako jasno stao u obranu časti, zasluga i junaštva HOS-a u Domovinskom ratu. Koliko je jadno odricati se onih koji su te branili po cijenu svog života. Zahvalna sam da ćemo u Vukovaru 18.11. imati priliku hodati iza HOS-ovaca i stati iza njih. To je najmanje što možemo.”

Višestruki napadi na Penavu i HOS

Podsjetimo da je gradonačelnik Vukovara i predsjednik Domovinskog pokreta, Ivan Penava, u posljednje vrijeme višestruko napadan od strane mainstream medija i politike zbog  odluke Odbora za obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara da ove godine Vukovarsku kolonu sjećanja predvode Hrvatske Obrambene Snage (HOS) koje su imale jednu od ključnih uloga kod pobjede u Domovinskom ratu. Naime sporan je bio i poster kolone sjećanja jer je iz njega, kako neki kažu, ”iskočilo” veliko slovo U. U medijskom prostoru širile su se i  navodne izjave majke Jean-Michel Nicoliera o ovoj temi, međutim prema saznanjima DP-a, izjave nisu istinite.

>Plenković proziva Penavu: Nema pravo privatizirati Dan sjećanja

>DP Plenkoviću: Nervozan si jer istraživanje pokazuje da bilježimo najveći rast popularnosti među građanima

Govorilo se i o tome da Domovinski pokret pokušava ”politizirati” Vukovarsku kolonu sjećanja, međutim ono što se dogodilo 5. kolovoza ove godine dovoljno govori tko je taj koji zapravo politizira ovakve događaje. Naime toga dana su ratni zapovjednik IX. bojne HOS-a, Marko Skejo i njegovi suborci htjeli doći obilježiti Dan hrvatskih branitelja u Knin i to im je zabranjeno od strane policije. To je događaj koji je i bio inspiracija ovogodišnjoj Koloni. Gradonačelnik Vukovara pozvao je sve dobronamjerne građane da sudjeluju u koloni sjećanja.

Možda će vas zanimati

‘Otvoreno’ u režiji HRT-ovog Smrtića: Tri sudionika protiv Mlinarića zbog Penave i slova ‘U’

Predstavnici Domovinskog pokreta, HDZ-a, SDP-a i HSLS-a u ‘Otvorenom’ na HRT-u pokazali su kako različito gledaju na odluke vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave o ovogodišnjoj Koloni sjećanja

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža