Dr. Dražen Đurović: Desnica, koju stalno optužuju da ne promovira žene, je danas u ženskim rukama
21. lipnja 2019.

Desnica, koju stalno optužuju da ne promovira žene, danas je u ženskim rukama. Ruža Tomašić, Bruna Esih, Marijana Petir i Željka Markić. To su danas političke ali i društvene ikone desnice.“, ističe dr. sc. Dražen Đurović dr. med. spec. opće kirurgije i bivši zastupnik HDSSB-a u Hrvatskom saboru, u osvrtu na zanimljivu pojavu koja se dogodila u političkom prostoru a koju nitko nije posebno analizirao.

Komentar dr. Đurovića objavljujemo u cijelosti:

“Zanimljiva se pojava dogodila u političkom prostoru koju nitko nije posebno analizirao. Politička ljevica radikalno forsira deklarativnu jednakopravnost žena u političkom životu Hrvatske. Progurali su 40 % zastupljenosti žena na listama, u SDP-u čak i zadnju listu s naizmjenično muško-ženskim kandidatima.

Ali, gdje su im prepoznatljive političarke? Nema ih. Jedino Anka Mrak Taritaš. U SDP-u donekle Biljana Borzan. U političkom centru (HDZ, HNS, HSLS) nema žene. Nacionalne manjine na čelu s SDSS-om i žene? Nula bodova.

S druge strane desnica, koju stalno optužuju da ne promovira žene, danas je u ženskim rukama. Ruža Tomašić, Bruna Esih, Marijana Petir i Željka Markić. To su danas političke ali i društvene ikone desnice. I glasači desnice, koje ovi svi ostali optužuju za “natražnjaštvo” nemaju s time problema.

I da zaključim: upravo politička desnica u Hrvatskoj promovira ravnopravnost spolova i jednakopravnost žena u politici. Zanimljivo.”, zaključuje dr. Đurović.

Izvor: narod.hr

Foto: Narod.hr; fotomontaža: Narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža