Djevojka tuži liječnike koji su joj omogućili ‘promjenu spola’: Uvjerili su me da će dječački izgled riješiti mentalne probleme
26. srpnja 2023.

Prisha Mosley, djevojka koja prolazi detranziciju, tuži svoje terapeute i liječnike u Sjevernoj Karolini jer su joj omogućili “promjenu spola” kad je bila tinejdžerica. Umjesto da joj pomognu s poteškoćama, ističe da su joj liječnici nametnuli promjenu spola kao rješenje za probleme koje je imala.

“Ono što je dovelo do toga bila je mentalna bolest, brz i jak pubertet, seksualno zlostavljanje i internetska indoktrinacija. A onda se sve to poklopilo i moji liječnici su me potvrdili za promjenu spola. Nije bilo nazad, lagali su mi i obećavali. Sada prolazim tranziciju i pokušavam se izliječiti”, kazala je za EWTN News Nightly.

Kaže kako tek sada shvaća da je “skrb za afirmaciju spola” bila sve samo ne to. Sada ima mnogo problema i komplikacija s kojima joj doktori ne mogu pomoći i koje su nepovratne.

“Ramena su mi prevelika, a bokovi premali što me čini disproporcijalnom i nezgrapnom. Imam vaginalnu atrofiju koja moje seksualne organe čini disfunkcionalnim i najvjerojatnije sam neplodna. Nikada neću dobiti grudi natrag”, istaknula je Mosley.

>Pacijent za cijeli život: Potresna ispovijed mladića koji je mislio da je ‘trans’ i kastrirao se
>Operacije ‘promjene spola’ i ‘trans zdravstvena skrb’: Kako to u praksi izgleda?

Sada tuži liječnike i savjetnike koji su je “gurnuli” u promjenu spola, davali su joj hormone, ubrizgavali velike količine testosterona, uklonili njene zdrave grudi, i Mosley se samo lošije osjećala. Svojom pričom i tužbom želi pomoći drugima kako ne bi doživjeli što i ona.

Prva takva tužba u Sjevernoj Karolini

Ranije je za Fox News upozorila tinejdžere, koji žele biti prihvaćeni poput nje, da mogu biti prihvaćeni onakvi kakvi jesu.

>Američki lanac kina otkazao prikazivanje filma o detranziciji pod pritiskom ‘transrodne’ skupine

“Pokušaj promjene spola neće vas izliječiti. Slomit će vas. I ne morate mijenjati svoje tijelo da biste zadovoljili bilo koga, a pogotovo ne pružatelje zdravstvenih usluga koji će imati financijske koristi ako vas postave na put cjeloživotne medicinske skrbi”, istaknula je.

>Ovo su članovi vijeća koje će odlučivati o zahtjevima za ‘promjenu spola’

>Liječnici dječje bolnice promoviraju operacije ‘promjene spola’ i objašnjavaju kako ‘stvaraju’ nove organe

Foxu je objasnila kako se od djetinjstva bori s mentalnim zdravljem. S 14 godina seksualno je napadnuta, a s 15 godina je hospitalizirana zbog depresije. Nakon toga dijagnosticiran joj je veliki depresivni poremećaj, opsesivno-kompulzivni poremećaj i poremećaj prehrane. Liječnici i savjetnici su je uvjerili da će promjena tijela i ‘prelezak u dječaka’ izliječiti njene mentalne probleme.

>Pionirka u liječenju dječje rodne disforije upozorava da trans medicinska industrija šteti djeci

Tužbu protiv liječnika podnijela je 17. srpnja na Vrhovnom sudu okruga Gaston u Sjevernoj Karolini. Ovo je prva tužba ove vrste u Sjevernoj Karolini, a uključuje: Erica T. Emersona, M.D.; Piedmont Plastic Surgery and Dermatology, PA; Brie Klein-Fowler; Family Solutions, PLLC; Shana Gordon; Tree of Life Counseling, PLLC; Martha Fairbanks Perry, M.D.; i Moses Cone Medical Services, Inc., prenosi CNA.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža