Čak se 71 posto djece pariških migranata želi vratiti u zemlje svojih roditelja
26. prosinca 2020.

Velika većina djece afričkih migranata koja su rođena u Francuskoj u regiji Pariza kažu da bi se, unutar 10 godina, željeli vratiti u domovinu svojih roditelja.

Mnogi od francuskih državljana u regiji Ile-de-France rođenih u obiteljima afričkih migranata kažu da žele napustiti Francusku i preseliti se u zemlje porijekla svojih roditelja, što je fenomen koji je poznat kao repatrijacija ili povratna migracija.

List Le Parisien citira istraživanje iz 2019. provedeno na 800 djece afričkih migranata koje otkriva da bi se njih 71% moglo vratiti u zemlje porijekla njihovih roditelja unutar 10 godina. Gotovo 40% njih izjavilo je da će to učiniti odmah, prenosi Breitbart.com.

Studija također bilježi da se oni iz subsaharske Afrike češće žele vratiti u zemlje svojih roditelja (oko 58%), nego oni iz većinski muslimanskih zemalja sjeverne Afrike, poznate i kao Magreb (42%). Gledajući dobne skupine, najveći broj onih koji se žele vratiti su oni u dobi od 24 do 27 godina.

Druga studija, koju je 2019. provela Avako grupa pokazala je da je 93% povratnika zadovoljno u svom izboru da se vrate u zemlje svojih roditelja.

Diadié Soumaré, koji pomaže ljudima francusko-maijskog podrijetla na povratku u Mali, govori: “U pariškoj regiji postoji niz vještina koje se u Francuskoj mogu učiniti trivijalnima, ali koje su tražene u Africi.”

Organizacija AfricaFrancet tvrdi da oni koji migriraju imaju čak 45% veće plaće nakon pronalaska posla.

>(FOTO) Breitbart otkriva: Centar za mirovne studije iz Zagreba uz pomoć Georgea Sorosa lobira u Bruxellesu za otvorene granice

Diadié Soumaré rođen je u Francuskoj i došao je u Mali zrakoplovnim kartama sniženih cijena dok je njegov otac radio u pariškoj zračnoj luci Charles De Gaulle.

Nakon što je otkrio da iPhone može prodati u Maliju za mnogo veću cijenu nego što ga je kupio u Francuskoj, na kraju se preselio i kasnije postao prvi službeni distributer Applea u glavnom gradu Malija Bamaku, a sada zapošljava 20 ljudi.

Pokret “Repat”

Pokret “Repat” pojavljuje se u trenutku kada mnogi migranti i dalje ilegalno dolaze u Europu, a mnogi traže i bolji život ili bolje ekonomske izglede.

U listopadu je Dan O’Mahoney, kojemu je Britanija povjerila borbu protiv migranata koji dolaze u Britaniju prelazeći La Manche u malim brodovima, rekao da je najveći broj migranata predstavlja iskrene tražitelje azila, no njegovu je tvrdnju opovrgnuo šef Migration Watcha Ujedinjenog Kraljevstva.

“Njegova tvrdnja jednostavno ne stoji. Devedeset i osam posto onih koji ilegalno prelaze La Manche podnose zahtjev za azil, ali teško da je to pokazatelj istinitosti” – rekao je Mehmet za Breitbart, sugerirajući da su njihovi razlozi za migraciju uglavnom ekonomski.

Izvor: narod.hr/breitbart.com

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža