U ime obitelji

BRAVO Lidl i Konzum: I blagajnice će Uskrs provesti s obitelji!

BRAVO Lidl i Konzum: I blagajnice će Uskrs provesti s obitelji!

Lidl je objavio kako će sve njegove trgovine biti zatvorene u nedjelju i ponedjeljak. Povodom uskrsnih blagdana, uz uskrnicu, dva slobodna dana dobit će radnici Konzuma.

Rad nedjeljom: Koje mjere U ime obitelji predlaže Hrvatskom saboru?

Većina ostalih trgovina također neće raditi na Uskrs, a u ponedjeljak će manje-više raditi kao nedjeljom, javlja N1.

Krajem 2017. godine porastao je broj dućana koji nisu radili za božićne blagdane, a Lidlovi dućani nisu radili puna tri blagdanska dana.

Udruga “U ime obitelji” prošlog ožujka podnijela je Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o radu čijim bi se prihvaćanjem trenutno zakonski omogućilo zaposlenima u trgovinama da sami odlučuju žele li, ili ne žele raditi nedjeljom i blagdanom te, ukoliko žele, da za taj rad dobivaju minimalno 50 posto veću naknadu, međutim Odbor za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo kojim je predsjedao M. Mrsić , a zatim G. Maras taj prijedlog blokiraju ne dozvoljavajući da dođe na dnevni red sjednice odbora.

Lidl odlučio na Badnjak zatvoriti trgovine: ‘Prvi put nećemo raditi tri dana zaredom’

Dr. Željka Markić, predsjednica udruge “U ime obitelji” tada je objasnila da je postojeći zakon tako napravljen da poslodavac može povećati plaću za 1 kn nedjeljom i time je ispunio svoje obveze prema radniku, odnosno može reći da ga plaća za rad nedjeljom i blagdanima.

Izvor: narod.hr

Foto: Thinkstock