Biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine pozdravljaju referendumske inicijative koje promiču opće dobro
12. rujna 2014.

Biskupi Zagrebačke crkvene pokrajine na svojoj su sjednici, kojom je predsjedao nadbiskup i metropolit zagrebački, kardinal Josip Bozanić, 9. rujna u Križevcima razgovarali i o aktualnim društvenim zbivanjima u hrvatskom društvu te su u tom okviru dotaknute i neke referendumske inicijative.

Biskupi „pozdravljaju one inicijative koje promiču opće dobro i nastoje pomoći u plodonosnijem organiziranju političkoga života u našemu društvu na dobro građana Republike Hrvatske, a da se pritom ne narušavaju kršćanske vrijednosti koje su važna sastavnica hrvatske kulture u prošlosti i sadašnjosti, a ujedno su i jamstvo svekolikoga boljitka naroda“, zaključeno je na 22. sjednici.

Na sjednici su prisustvovali svi biskupi Metropolije: mons. Josip Mrzljak, biskup varaždinski, mons. Vlado Košić, biskup sisački, mons. Nikola Kekić, vladika križevački, mons. Vjekoslav Huzjak, biskup bjelovarsko-križevački i pomoćni zagrebački biskupi: mons. Valentin Pozaić, mons. Ivan Šaško te mons. Mijo Gorski.

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža