Okrugli stol – ‘Birajmo zastupnike imenom i prezimenom – što s 500 000 birača duhova’
19. prosinca 2014.

Građanska inicijativa “U ime obitelji” organizira danas, 19. prosinca 2014. u 18 sati u Europskom domu (Jurišićeva 1/1), u dvorani Strasbourg okrugli stol pod nazivom “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom – što s 500 000 birača duhova?”

Na okruglom stolu sudjelovat će: Marijana Petir, (HSS), zastupnica u Europskom parlamentu, Nenad Pokos, demograf – Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Željka Markić, članica Organizacijskog odbora „U ime obitelji“ i odvjetnik Krešimir Planinić, voditelj pravnoga tima „U ime obitelji“. Moderatorica okruglog stola bit će Jelena Gazivoda.

Udruga „U ime obitelji“ je na upit o broju birača početkom studenog 2014.  dobila oprečne informacije o broju birača i punoljetnih osoba u Republici Hrvatskoj te je od Ministarstva uprave zatražila očitovanje o razlici od više od pola milijuna birača s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Biračko pravo je temeljno građansko pravo u demokratskom društvu, a kao što je poznato, ni deset dana prije predsjedničkih izbora još uvijek nije utvrđen točan broj birača u RH. 

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža