U ime obitelji

Okrugli stol – ‘Birajmo zastupnike imenom i prezimenom – što s 500 000 birača duhova’

Okrugli stol – ‘Birajmo zastupnike imenom i prezimenom – što s 500 000 birača duhova’

Građanska inicijativa “U ime obitelji” organizira danas, 19. prosinca 2014. u 18 sati u Europskom domu (Jurišićeva 1/1), u dvorani Strasbourg okrugli stol pod nazivom “Birajmo zastupnike imenom i prezimenom – što s 500 000 birača duhova?”

Na okruglom stolu sudjelovat će: Marijana Petir, (HSS), zastupnica u Europskom parlamentu, Nenad Pokos, demograf – Institut društvenih znanosti Ivo Pilar, Željka Markić, članica Organizacijskog odbora „U ime obitelji“ i odvjetnik Krešimir Planinić, voditelj pravnoga tima „U ime obitelji“. Moderatorica okruglog stola bit će Jelena Gazivoda.

Udruga „U ime obitelji“ je na upit o broju birača početkom studenog 2014.  dobila oprečne informacije o broju birača i punoljetnih osoba u Republici Hrvatskoj te je od Ministarstva uprave zatražila očitovanje o razlici od više od pola milijuna birača s prebivalištem u Republici Hrvatskoj. Biračko pravo je temeljno građansko pravo u demokratskom društvu, a kao što je poznato, ni deset dana prije predsjedničkih izbora još uvijek nije utvrđen točan broj birača u RH.