Bekavac i Šarić najavili subotnji Hod za život na HRT-u: Inicijativa raste iz godine u godinu
17. svibnja 2024.

Članovi organizacijskog tima Hoda za život, obitelj i Hrvatsku u Zagrebu, Tea Bekavac i Luka Šarić, gostovali su u emisiji “Dobro jutro, Hrvatska” HRT-a u kojoj su najavili ovogodišnji Hod u glavnom gradu. On će se održati u subotu 18. svibnja pod geslom “Glas rođenih za život nerođenih” s početkom u 10.30 sati. Okupljanje započinje na Trgu Republike Hrvatske, a okupljeni će potom prošetati Frankopanskom, Ilicom i Praškom do Zrinjevca gdje će biti održan prigodni program.

>Sveta Nedjelja: Jumbo plakatima najavljen Hod za život u Zagrebu 18. svibnja

Tea Bekavac istaknula je glavnu misao vodilju Hoda za život, obitelj i Hrvatsku.

“Želimo podsjetiti i sebe i druge koliko je važno zaštititi svaki ljudski život, a posebno onaj najnezaštićeniji – život u majčinoj utrobi. Dijete na poseban način treba u svojih prvih 9 mjeseci zaštitu majke, a majka treba zaštitu oca i cijelog društva. Ovim miroljubivim Hodom u Zagrebu poslat ćemo snažnu poruku kako je svaki ljudski život važan.”

Luka Šarić otkrio je da inicijativa ne vodi statističke podatke o broju okupljenih, ali da se uvijek nadaju što većem odazivu građana.

“Naša inicijativa raste iz godine u godinu, ljudi je sve više i više i to nas veseli”, rekao je Šarić.

>Hod za život u subotu 18.5. u Zagrebu: Doznajte sve detalje i uključite se!

Ove godine Hod za život održava se u 15 gradova diljem Hrvatske. Po prvi puta “Za život” će se hodati u Sinju i Opuzenu.

Isti dan kao i u Zagrebu održava se Hod za život u Vinkovcima. Počinje u 10.30 okupljanjem na Trgu svetog Vinka.

Predstavnici organizacijskog tima naglasili su da je organizacija ovako velikog skupa težak posao, ali da im uvelike pomažu volonteri kojih udruga U ime obitelji, koja je nositelj Hoda za život, ima najviše od svih drugih udruga.

Podsjetili su i da je UiO prije nekoliko dana zatražila od Sabora i Vlade da se u saborsku proceduru uputi prijedlog zakona kojim će se trudnicama omogućiti anoniman porod u bolnicama.

>Nakon slučaja iz Zaprešića: U ime obitelji traži uvođenje mogućnosti anonimnih poroda

Za kraj su nabrojali birokratske i tehničke probleme s kojima se suočavaju majke djece s teškim dijagnozama, a Tea Bekavac ispričala je svoju potresnu priču koja ju je, unatoč boli i patnji, ispunila velikom ljubavlju.

>Tea Bekavac: Naša Rita živjela je samo 2 i pol mjeseca, ali suprug i ja smo bili uz nju do kraja

Ovo je popis gradova u kojima se ove godine održava Hod za život:

Izvor: Narod.hr

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža