Američka matičarka koja je odbila izdati dozvolu za sklapanje braka istospolnom paru puštena iz zatvora
9. rujna 2015.

Američka matičarka Kim Davies iz okruga Rowan u Kentuckyiju, koja je, zbog uvjerenja da je brak isključivo zajednica žene i muškarca, odbila izdati dozvolu za sklapanje braka istospolnom paru, puštena je iz zatvora. Pomogla joj je i potpora stotina tisuća Amerikanaca diljem zemlje koji su se okupili i stali na njezinu stranu.

Prvostupanjski sud je odlučio da Davies mora obnašati državnu službu bez obzira na vjerska uvjerenja iako država Kentucky ima obvezu osigurati činovnici poput nje mogućnost odbije biti suodgovorna u “istospolnom braku” koji krši njezina vjerska uvjerenja. Država je trebala, kako je Davies i tražila, omogućiti joj pravo da uskrati dozvole istospolnim parovima, tj. da ne mora sudjelovati u tome jer postoje i drugi matičari koji mogu izdati tu dozvolu.

Guverner Steve Beshear tvrdi da to ne mogu učiniti, ali država je već mijenjala obrasce na zahtjev gay aktivista, mijenjali su nazive “nevjesta i mladoženja”u “stranka 1″ i “stranka2″. Ako se obrasci mogu mijenjati zbog želja gay aktivista, onda se može omogućiti činovnici poput nje pravo da uskrati dozvole istospolnim parovima.

Velik broj ljudi okupljen je ispred Carter County pritvornog centra. Brian S. Brown, predsjednik NOM-a (Nacionalnog pokreta za brak), podsjetio je okupljene na moto “Otpor tiraniji, poslušnost Bogu”. Kroz povijest se odupiralo nepravednim zakonima i odlukama zakonodavnih tijela i sudova. Bio je to slučaj s ropstvom, te je to slučaj i s “istospolnim brakom”.

Podsjetimo, američka matičarka koja je, zbog uvjerenja da je brak isključivo zajednica žene i muškarca, odbila izdati dozvolu za sklapanje braka istospolnom paru završila je prošli četvrtak u zatvoru.

Matičarka Kim Davies iz okruga Rowan u Kentuckyiju odbila je izdavati bračne dozvole, otkako je Vrhovni sud u lipnju proglasio da istospolni parovi imaju pravo na brak.

Prvostupanjski sud tada je odlučio da Davies mora obnašati državnu službu bez obzira na vjerska uvjerenja. Davies se žalila na odluku suda da mora izdavati dozvole za brak, a dok se taj predmet ne riješi zatražila je da joj Vrhovni sud privremenom mjerom omogući pravo da uskrati dozvole istospolnim parovima. Vrhovni sud je to u ponedjeljak odbio.

U četvrtak je nakon ročišta na prizivnom saveznom sudu na kojem je ostala pri svojem stajalištu objašnjavajući da je brak isključivo zajednica žene i muškarca završila u zatvoru zbog nepoštivanja sudske odluke da mora raditi svoj posao.

Bijela kuća komentirala je rasplet porukom da nijedan državni službenik nije iznad zakona, “ni američki predsjednik ni državna službenica u okrugu Rowan”.

Izvor: narod.hr

Photo: wikipedia.org

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža