Prosvjed protiv Hoda vodila SDP-ova gradonačelnica, više zagovaratelja pobačaja iz Rijeke nego iz Siska
22. lipnja 2020.

Dok je sisačkim ulicama prolazila kolona od više stotina ljudi koji su gradom hodali dostojanstveno, miroljubivo, uz pjesmu i veselje iskazujući solidarnost, poštovanje i ljubav prema nerođenom i rođenom djetetu, njegovoj majci, ocu, bakama, djedovima, obitelji i Hrvatskoj, zalažući se za zakonsku, društvenu i svaku drugu zaštitu života od začeća do prirodne smrti – istovremeno je održan prosvjed, tzv. Hod za slobodu u organizaciji platforme za reproduktivnu pravdu.

Prosvjed protiv Hoda vodila je SDP-ova gradonačelnica, na kojem je bilo više zagovaratelja pobačaja iz Rijeke nego iz Siska. Među njima od političara mogli su se vidjeti gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, SDP-ov Davorko Vidović i bivši SDP-ovac Bojan Glavašević.

Siščani su potvrdili da su među tim prosvjednicima prepoznali svega dvadesetak osoba iz Siska, a ostali su došli iz drugih gradova. Autobusom je u Sisak došlo 50-ak prosvjednika iz Rijeke.

“Radi se o svjetonazoru koji ne ostavlja prostor za suradnju i dijalog već je isključiv i ograničen na one podobne, a zanemaruje slabije. Zanemaruje sve one koji su drugačiji od njih i od njihovog nacionalističkog i radikalno katoličkog svjetonazora. Ovo je reakcija na licemjerje dušebrižnika”, ustvrdila je Ivana Brajdić za medije predstavljena kao organizatorica tog prosvjeda.

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža