Dokumentarac koji razotkriva Disneyevu LGBTQ+ propagandu osvojio nekoliko nagrada
2. travnja 2023.

Novi dokumentarac o ideološkim kontroverzama koje okružuju Disneyevo carstvo osvojio je više nagrada na međunarodnim festivalima nezavisnih filmova

Waltovo razočaravajuće kraljevstvo 

Dokumentarac pod nazivom Walt’s Disenchanted Kingdom (Waltovo razočaravajuće kraljevstvo) progovara o tome na koje sve načine Disney “promiče seksualnu ideologiju i aktivističke ciljeve kroz dječje filmove, crtiće i vlastite političke bitke”, objašnjavaju iz Catholic League producenti filma. Na međunarodnom festivalu kratkog filma u Los Angelesu ovog mjeseca dokumentarac je osvojio nagrade u kategorijama iznimnog postignuća za dokumentarni kratki film, kao i za režiju i zvuk. Na talijanskom festivalu Prisma u Rimu film je nominiran za najbolji dokumentarac, a dobro kotira i na usluzi Amazon Prime.

Dokumentarac je dostupan online besplatno i može se pogledati ovdje

Disney na udaru kritika

Inače, Disney se našao na udaru kritika u SAD-u ovog mjeseca kada su zauzeli jasan stav protiv zakona koji podržava prava roditelja u Floridi u donošenju odluka koje se tiču obrazovanja njihove djece. Zakon zabranjuje školama da djecu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta poučavaju temama transrodnsti te ograničava rasprave o seksualnosti s djecom starijeg uzrasta na sadržaj koji je prikladan njihovoj dobi. Nadalje, škole su dužne obavijestiti roditelje o bilo kakvim promjenama koje namjeravaju uvesti, a koje bi utjecale na fizičko, mentalno i emocionalno stanje djeteta.

>LGBT aktivisti pritišću Disney jer se nije dovoljno protivio zakonu koji zabranjuje provođenje LGBT agende nad djecom

>Homoseksualni poljubac u Disneyevu crtanom filmu: Pokleknuli pod pritiskom LGBT-a

>Najnovija Disney besmislica: ‘transrodni muškarac’ u crtiću dijeli savjete o ulošcima

Politički aktivisti unutar Disneya koji su zakon prikazali kao “Don’t Say Gay” (nemoj reći gay) protestirali su protiv zakona kao odgovor na nezadovoljstvo prvotnim Disneyevim manjkom podrške zakonu. S druge strane, Disneyevi zaposlenici nešto konzervativnijih uvjerenja izdali su otvoreno pismo u kojem opisuju napadačku klimu kojoj su izloženi na radnom mjestu zbog vlastitih političkih uvjerenja.

Politički aktivizam rezultirao je neugodnim posljedicama za Disney kada su procurile snimke sa sastanka Disneyevih izvršnih i kreativnih direktora povodom spomenutog zakona, u kojima govore kako će se i dalje zalagati za zastupljenost LGBTQ+ likova u svojim filmovima. Sve skupa utjecalo je na rekordan pad cijena Disneyevih dionica.

>Disney ne odustaje od homoseksualne propagande: Novi financijski fijasko crtića koji sada igra i u hrvatskim kinima

Unatoč svemu, Disney ne odstupa od svog stava te će u rujnu ove godine u svom Walt Disney Worldu na Floridi ugostiti najveću LGBTQ+ konferenciju na svijetu pod nazivom Out & Equal Workplace Summit.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža