’40 dana za život’ organizira križni put za nerođene u Zagrebu
15. ožujka 2023.

Svečani pokornički križni put za nerođene održat će se u petak 17. ožujka s početkom na Kamenitim vratima u 20 sati. Križni put organizira inicijativa 40 dana za život Zagreb.

Od Kamenitih vrata ulicama centra grada koračat će se moleći i pjevajući u spomen na muku Gospodina, s nakanom za spas nerođenih. Kao i prošle godine, postaje križnog puta čitat će Bogu posvećene osobe – svećenici, redovnici, časne sestre. Članovi raznih klapa pod vodstvom Andre Bojanića pjevajući napjev „Stala plačuć’“ i ostalim korizmenim pjesmama uveličat će ovu molitvu. Organizatori pozivaju sve ljude dobre volje da se pridruže molitvi križnog puta ulicama grada Zagreba.

>U Splitu i Zagrebu održan pokornički križni put za nerođene

Prošle godine dva velika svečana, pokornička križna puta za nerođene održana su u Splitu i Zagrebu na svetkovinu Blagovijesti.

Korizmena kampanja

Uoči Čiste srijede ili Pepelnice, započela je korizmena kampanja “40 dana za život”. Kroz ovih 40 dana pred bolnicama i domovima zdravlja diljem Hrvatske održava se miroljubivo bdjenje i molitva za sve nerođene i njihove roditelje, posebno za one koji su u opasnosti od pobačaja – da budu spašeni.

>Započela korizmena kampanja ’40 dana za život’: Priključite se molitvi za nerođene!
>Vedran Politeo: U pitanju pobačaja zanemaruje se oca, a svjetovni mediji naglašavaju da je to isključivo ženino pravo

Geslo ovogodišnje korizmene kampanje su Isusove riječi zapisane u Evanđelju: “Evo ti majke!” (Iv 19,26). Organizatori poručuju: “Ove korizme moli bdij za sve MAME, a osobito one koje u ovom trenutku nose život pod svojim srcem.”

U Hrvatskoj se moli u čak 37 gradova, a u Zagrebu se istovremeno moli na dvije lokacije: Ispred KBC-a “Sestre milosrdnice” (0-24) te ispred KB Sveti Duh (7-19).

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Izvor: narod.hr

Udruga u ime obitelji

Rad udruge “U ime obitelji” možete podržati svojom donacijom.

Udruga U ime obitelji okuplja aktivne građane u promicanju i obrani ljudskih prava, demokracije i temeljnih vrijednosti naše civilizacije. Svojim djelovanjem – zagovaranjem, zahtjevima, peticijama potičemo one koji su na vlasti da poštuju ljudsko dostojanstvo i prava pojedinca.

Udruga U ime obitelji osnovana je u svibnju 2013. tijekom referendumskog procesa prikupljanja potpisa za ustavnu zaštitu braka. Od svog osnutka, kontinuirano djeluje u svrhu osnaživanja braka i obitelji, civilnog društva, zaštite života od začeća do prirodne smrti, zaštite najboljeg interesa djeteta, zagovara neradnu nedjelju, slobodu medija, borbu protiv korupcije te demokratizaciju izbornog sustava u Hrvatskoj. Naša misija je društvenim zagovaranjem aktivno sudjelovati u osnaživanju braka i obitelji te izgradnji demokratskog društva.

 

Pratite nas

#Prethodni članak
Sljedeći članak$

Damir Fekeža