U ime obitelji

200 eura za svako dijete u Zagrebu za kojeg nema mjesta u vrtićima: Podržite ovu inicijativu

200 eura za svako dijete u Zagrebu za kojeg nema mjesta u vrtićima: Podržite ovu inicijativu

Pozivamo građane da se uključe u javnu raspravu i i podrže inicijativu Hrvatske udruge roditelja odgojitelja (HURO) i Mosta da se uvede novčana naknada za svako dijete koje ne dobije mjesto u zagrebačkim vrtićima od 200 eura.

”Ovim putem pozivamo sve građane grada Zagreba da se uključe u javnu raspravu i podrže našu inicijativu kojom tražimo da se uvede novčana naknada za svako neupisano dijete u vrtić za koje je predan zahtjev na natječaju za upis koji je danas krenuo i traje do 5. lipnja 2023.

>Lovrić: Ovo je još jedna Tomaševićeva laž o vrtićima
>Hrvatska udruga roditelja odgojitelja (HURO) predala tužbu Ustavnom sudu

Podsjećamo kako je naša inicijativa da se u Zagrebu uvede takva mjera dočekana s velikim ododobrenjem i od strane zagrebačke oporbe, a proces provođenja je preuzela stranka MOST koji su kreirali prijedlog Odluke, obrazloženje i provode javno savjetovanje nakon kojeg prijedlog ide na klupe gradskih zastupnika u Skupštinu za raspravu i glasanje.

Jako je bitno da se uključi što veći broj naših sugrađana, jer kaosom u gradu prijeti veliki društveni problem – zbog nedostatka vrtića i uslijed ukidanja mjere RO mnoga djeca neće dobiti svoje mjesto u vrtiću. Obzirom kako je zakonska novost da se djeca od 4 i više godina starosti moraju upisivati, ‘kratkih rukava ostat će svi mlađi’. Za sve njih tražimo da grad isplaćuje mjesečnu naknadu i pomogne tim obiteljima u lakšoj organizaciji čuvanja djece.

Javna rasprava o vrtićima

>Pravobraniteljica za djecu upozorila Tomaševića na roditelje odgojitelje; on se oglušio

Prijedlog glasi na 200 eura po djetetu. Javna rasprava traje mjesec dana’, priopćila je Hrvatska udruga roditelja odgojitelja.

U javnu raspravu se sljedeći upute možete uključiti na ovoj poveznici.

Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE