U ime obitelji

U ime obitelji – projekt Domovina: politički nastavak borbe za obitelj, pravedan izborni sustav i protiv korupcije

U ime obitelji – projekt Domovina: politički nastavak borbe za obitelj, pravedan izborni sustav i protiv korupcije

Udruga U ime obitelji je zbog očitih razloga morala svoje djelovanje proširiti i na političku arenu. Udruga je svoje aktivnosti odlučila pojačati putem stranke U ime obitelji – projekt Domovina, koja nudi autentičnost, borbu protiv korupcije i bori se za snažnu obitelj. U sklopu predizbornih aktivnosti, Željka Markić se na Trgu bana Jelačića kao prva na listi u 2. izbornoj jedinici u subotu družila sa Zagrepčanima, pojašnjavala im program te ih pozvala da glasaju za listu broj 8.

“Svi naši kandidat na listi broj 8 su vjerodostojni ljudi, koji će se u Hrvatskome saboru boriti za iste one stvari za koje smo se borili u civilnom društvu – borbu protiv korupcije koja uništava hrvatsko gospodarstvo već 15 godina, ekonomsku zaštitu i jačanje obitelji, promjenu izbornog sustav koji će u Sabor dovesti sposobne, a ne podobne, te za stvarne, a ne kozmetičke promjene”, naglasila je Markić odgovarajući na pitanja novinara.

Očekuje osvajanje nekoliko saborskih mandata koje će onda iskoristiti kako bi na parlamentarnim izborima za četiri godine “jako povećali broj mandata”.

Kandidat U ime obitelji – projekt Domovina u 1. izbornoj jedinici, Krešimir Miletić, na pitanje o postizbornom koaliranju ističe da u obzir dolaze samo one stranke i liste koje prihvaćaju ključne odrednice njihova programa – zaštitu dostojanstva čovjeka od začeća do prirodne smrti te drukčiji izborni sustav, odnosno stavrni preferencijalni sustav. “A ne ovakav u kojem vrhovi stranaka serviraju biračima svoj izbori koji onda birači samo potvrđuju”, objašnjava.

U ime obitelji u svim je izbornim jedinicama poštivala tzv. žensku kvotu za razliku od najvećih stranaka. To, kazao je kandidat u 6. izbornoj jedinici Krešimir Planinić, govori o “dostojanstvu i dostojanstvenom pristupu”.

Lista U ime obitelji -projekt Domovina predala je preliminirano financijsko izvješće i do sada su potrošili 150 tisuća kuna, izvijestio je Planinić.